Roosendaal

Culinair festival HapStap Roosendaal is meer dan ‘blokje kaas met bitterbal’

Niek de Bruijn Niek de Bruijn

In het pinksterweekend vullen ruim twintig buitenkeukens het centrum van Roosendaal. Tijdens het driedaagse HapStap Festival kunnen daar diverse hapjes geproefd worden. “Dat is niet een blokje kaas met een bitterbal,” aldus Myrte Dusseldorp van De Moriaan.

Op het Tongerloplein, de Bloemenmarkt en de Markt presenteren de restaurants van 4 tot en met 6 juni hun culinaire creaties. Daarmee zetten ze hun zaak op de kaart.

Straattheater

Zo staan er onder andere bourgondische kaaskroketjes en lang gestookt buikspek op het menu. De prijs voor het eten en drinken ligt tussen de 2,50 en tien euro.

Verschillende bands en een singer-songwriter zorgen voor de muzikale opluistering. De organisatie denkt verder aan straattheater en activiteiten voor kinderen. “We proberen het zo leuk mogelijk aan te kleden, zodat het van jong tot oud interessant is om te komen.”

Roparun

De eettentjes gaan op 6 juni mogelijk wat langer door. De Roparun komt dan namelijk ’s nachts door Roosendaal. “Verschillende zaken zullen misschien langer open blijven om sommigen van een natje en droogje te voorzien,” aldus Dusseldorp. Over de precieze invulling wordt nog nagedacht.