Roosendaal

CycleSensation verhuist naar Tongerloplein: ‘Dezelfde feeling op andere locatie’

Niek de Bruijn Niek de Bruijn

Na twee jaar afwezigheid is CycleSensation weer terug. Eén nadeel: vanwege de bouw van kantoorunits in de Sint Jan in Roosendaal, moet het spinningevenement uitwijken naar het Tongerloplein.

Stichting Doelbewust, de organisatie achter het evenement, heeft daarvoor een groot beroep gedaan op haar creativiteit. “We wilden dezelfde feeling van eerdere edities op een andere locatie vormgeven,” aldus voorzitter Dion van Zitteren.

Aangrenzende horecavoorzieningen

Hij vervolgt: “We vinden het belangrijk dat het evenement na twee jaar afwezigheid weer terug op de kaart komt.” De twaalfde editie van CycleSensation, dat geld ophaalt voor de RopaRun en KiKa, wordt volgende maand daarom gehouden op het Tongerloplein.

De aangrenzende horecavoorzieningen, zoals café Tien en De Moriaan, stellen hun terrassen open tijdens het evenement. De organisatie is nog met hen in gesprek over een donatie van een deel van de opbrengst.

Kinderen- en volwassenblok

Naast een andere locatie zijn er tijdens de coronaperiode meer veranderingen aangebracht aan CycleSensation. Kinderen fietsen dit jaar in vier tijdsblokken, op vrijdag 13 mei tussen 18 en 21 uur. Volwassenen zijn op zaterdag aan de beurt. Zij kunnen van 10 tot 22 uur fietsen, in zes tijdsblokken van twee uur. Vanaf aanstaande vrijdag kan men zich aanmelden op de vernieuwde website.