Geen regio geselecteerd

D66 Bergen op Zoom wil af van onveilige fietspaden

Op het fietspad aan de Rooseveltlaan is nu een waarschuwingspaal geplaatst © D66 Bergen op Zoom

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Raadslid Ömer Duman van D66 Bergen op Zoom heeft het college van B&W vragen gesteld over losliggende stoeptegels op het fietspad aan de Rooseveltlaan. Een bromfietser raakte daar zaterdag 30 juni ernstig gewond. Volgens de politieke partij is de gemeente aansprakelijk voor het ongeval.

Twee jongens op een bromfiets reden rond 14.00 uur op de Rooseveltlaan iets na de rotonde richting het Esso benzinestation. Het voorwiel van één van de bromfietsers raakte een losliggende stoeptegel. Vervolgens werden de bromfiets en de bestuurder gelanceerd. De bestuurder van de bromfiets is ernstig gewond geraakt, per ambulance naar het ziekenhuis gebracht en daar heeft hij 28 hechtingen gekregen. Op het fietspad is nu een waarschuwingspaal geplaatst.

Geasfalteerd

“De jongens zijn uiteindelijk er nog goed vanaf gekomen. Het had nog erger kunnen aflopen”, zegt Ömar Duman van D66. Het raadslid wil nu weten waarom het fietspad zo slecht is onderhouden en of het college contact gaat opnemen met de jongens. “Wij zijn van mening dat een fietspad wat geasfalteerd is veiliger is dan een fietspad met stoeptegels.” D66 zou het liefst zien dat alle fietspaden met stoeptegels in de gemeente worden geasfalteerd.