Bergen op Zoom

D66 maakt zich zorgen over scholenfusie in Bergen op Zoom

Foto: Shutterstock

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

De politieke partij D66 in Bergen op Zoom maakt zich zorgen over een geplande scholenfusie. Drie scholen voor middelbaar onderwijs willen samen gaan: Gymnasium Juvenaat, Roncalli Scholengemeenschap en Mollerlyceum.

D66 heeft vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders over de fusie. De partij is bang dat er te weinig scholen overblijven om uit te kunnen kiezen en dat er geen vmbo-opleidingen meer zullen zijn in Bergen op Zoom.

Vmbo blijft in regio

Volgens de vereniging Ons Middelbaar Onderwijs blijft de vmbo-opleiding van Roncalli gewoon bestaan. Wat er uiteindelijk mee gaat gebeuren, zal blijken in de onderwijsvisie die de fusiescholen gaan maken. Maar zelfs als Roncalli zou stoppen met vmbo, is er volgens Ons Middelbaar Onderwijs nog voldoende aanbod in de regio. Denk aan ‘t Raveleijn in Steenbergen, het ZuidWestHoek College in Ossendrecht en Steenspil in Halsteren.

D66 maakt zich niet alleen druk over het vmbo. De partij wil ook weten wat de scholenfusie gaat kosten en of de scholen in hun oude gebouwen blijven of dat ze een nieuwe school gaan bouwen. Het college van burgemeester en wethouders heeft nog niet geantwoord op de vragen.