Hoogerheide

D66 Woensdrecht wil af van tijdelijke startersregelingen: ‘Maak dit structureel’

Startersleningen zijn in Woensdrecht enorm populair. (Foto: Pixabay)

Han Verbeem Han Verbeem

De Woensdrechtse D66-voorman Thierry de Heer is blij met het raadsvoorstel om opnieuw vier ton uit te trekken voor het verstrekken van startersleningen aan woningzoekenden. Toch vindt De Heer dat de regeling niet keer op keer verlengd dient te worden maar beter een permanente status krijgt. “Maak het structureel”, zo schrijft hij in een brief aan het college. “Dit voorkomt dat starters naast een lening grijpen.”

Enorm populair

De starterslening is in Woensdrecht enorm populair, constateert De Heer. Woningzoekenden kunnen gebruik maken van de leningsregeling met gunstige terugbetalingsvoorwaarden, waardoor het voor hen makkelijker wordt een huis binnen de gemeente Woensdrecht te kopen.

Eerdere motie weggestemd

Daarom wil het D66-raadslid opnieuw een lans breken voor het structureel maken van de lening. “In de raadsvergadering van december 2020 is onze motie door de coalitie weggestemd”, merkt hij op. “De wethouder heeft aangegeven dat indien nodig er direct een voorstel naar de raad gaat komen om de starterslening weer mogelijk te maken. ”

Kunst en vliegwerk

Inmiddels is het potje weer op en met ‘kunst en vliegwerk’ vraagt het college nu de raad om extra geld. Dat zorgt voor onnodig tijdverlies, vindt De Heer. “De gehele raad is voorstander van de starterslening en gezien het tijdsverlies wil D66 de starterslening structureel in de begroting opnemen. Dit voorkomt dat starters naast een lening grijpen en zich helaas niet kunnen vestigen in onze gemeente”, stelt hij.

Lees ook: Woensdrechts college wil 400.000 euro extra voor startersleningen