Hoeven

Danique (19) is de nieuwe prinses van Peejenland: ‘Het is een meisjesdroom’

Stijn Nooijens Stijn Nooijens

Lang moest ze het voor haar zelf houden, maar nu mag iedereen het weten. Danique Faijaars (19) is de nieuwe prinses tijdens carnaval van Peejenland. Zaterdagmiddag is Danique in haar nieuwe rol onthuld op het Peejenplein voor de Sint-Jan de Doper kerk in Hoeven.

Danique is geen onbekende in het dorp. Haar bijbaan heeft ze bij Eetcafé Huiskamer in den Bocht, en voetballen deed ze een lange tijd bij de plaatselijke voetbalvereniging VV Hoeven. “Ik denk dat veel mensen mij van gezicht wel zullen kennen”, lacht ze. “En anders kennen ze vast een van mijn ouders wel”, voegt ze er aan toe.

Het is een meisjesdroom die uitkomt voor mij.

Toen Danique op de basisschool zat, wilde ze altijd al prinses worden van de jeugdprotocol. “Het is een meisjesdroom die uitkomt voor mij. Als klein meisje wilde ik dit al supergraag en nu gebeurt het. Dat vind ik écht tof!”

Een week voordat Danique gevraagd wordt door prins Tommes heeft ze het met haar ouders over dit scenario. “We hadden het erover wat ik zou doen áls ik gevraagd zou worden. Niet er van uitgaand dat het een week later echt zo zou zijn.” Ze had voor zichzelf al bedacht, dat als ze ooit de kans zou krijgen, zij die zeker aan zal pakken.

Het geheim bewaren was af en toe soms moeilijk als mijn familie of vrienden over carnaval begonnen.

De periode vóór carnaval heeft Danique als erg leuk ervaren. “Het geheim bewaren was soms moeilijk als mijn familie of vrienden over carnaval begonnen.” De prinses moest dan flink haar best doen om niet in de lach te schieten. “Ik vind het leuk om iedereen dan een beetje voor de gek te houden”, vertelt ze lachend.

Voor prinses Danique is carnaval niet alleen maar feesten en bier drinken. Het maatschappelijke stukje vindt ze erg belangrijk. “Ik vind het heel leuk dat we de nieuwste peejen, pasgeboren kinderen, bijvoorbeeld gaan bezoeken.” Het protocol brengt, inclusief prinses Danique, een bezoekje aan de ouderen van het dorp tijdens carnaval. “Ik vind het fijn dat we ook de ouderen hierdoor een carnavalsgevoel mogen geven.” Al met al staat Danique te trappelen om haar taak als prinses te volbrengen tijdens carnaval.

Lees ook: Lang niet ieder dorp of stad heeft een prinses tijdens carnaval: ‘Mooie toevoeging’