Putte

Dansjuf Jenny vertrekt naar Spanje: “Het voelt dubbel”

Vincent Krijtenburg Vincent Krijtenburg

Na vijftien jaar dansles geven in West-Brabant vertrekt Jenny Quiñonero-Meijer naar Spanje (48). Dat nieuws was even slikken voor de ouderen die dansles van haar krijgen. Maar haar besluit staat vast: “We gaan vertrekken.”

“Shuffle, shuffle, stap, draai half, shuffle, shuffle”, klinkt het donderdagochtend uit de luidsprekers in zaal de Biezen in Putte. Jenny geeft de instructies via een headset, en een stuk of tien dames op leeftijd doen de pasjes zo goed als mogelijk na. De één wat soepeler dan de ander, maar allemaal met evenveel plezier.

De donderdagochtendclub is ontstaan nadat Jenny afgelopen zomer tijdelijk een dansgroep van seniorenorganisatie KBO (Katholieke Bond van Ouderen) overnam. “Ze vonden de lessen met mij zo leuk, dat we besloten om een nieuwe groep op donderdagochtend op te starten”, zegt Jenny. In totaal geeft ze les aan vier groepen. Naast Putte wordt er ook gedanst in Huijbergen en Bergen op Zoom.

Nu is gewoon mijn moment!

Renie Heijnen danst zowel in Putte als in Bergen op Zoom mee. Het vertrek van Jenny gaat haar niet in de koude kleren zitten. ”We zijn treurig en verdrietig dat er een einde komt aan haar lessen. Er komt dan wel een opvolger, maar de manier waarop Jenny lesgeeft is werkelijk uniek”, zegt ze. Het was voor Jenny niet eenvoudig om haar vertrek aan te kondigen. “Het voelt een beetje dubbel. Aan de ene kant voelt het alsof ik de dames in de steek laat. Aan de andere kant is het nu gewoon mijn moment”, zegt Jenny.

Levensgeluk

Haar vertrek komt niet uit de lucht vallen. “Ik heb nu achttien jaar een relatie en hij heeft altijd al gezegd dat hij terug wilde naar Spanje. We zijn er naartoe gegroeid. Eigenlijk zouden we pas later gaan, maar het is allemaal heel snel gegaan. We gaan vertrekken.” Ze laat de groep met een gerust hart achter nu ze een opvolger heeft gevonden. “Daar ben ik echt heel blij mee! En ik ga ze zeker missen. Maar Spanje is ook niet het einde van de wereld.” Ondanks de teleurstelling gunnen de dames het Jenny stuk voor stuk. “Het levensgeluk gaat voor”, besluit Renie Heijnen.