Roosendaal

De geschiedenis van 50 jaar winkelcentrum Roselaar in 25 foto’s

Vlnr Cees Lok, Ellen Verburgh en Linda Kleij (foto: Wereldhave)

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Honderden foto’s kreeg de winkeliersvereniging binnen als herinnering aan 50 jaar Roselaar. Het winkelcentrum in het hart van Roosendaal zit duidelijk ook in het hart van veel bezoekers. Uit al die herinneringen zijn 25 foto’s gekozen voor een speciale tentoonstelling, die verspreid is over het hele winkelcentrum. Wethouder Cees Lok heeft deze tentoonstelling zaterdag officieel geopend.

De eerste paal voor het gloednieuwe winkelcentrum in Roosendaal ging in 1968 de grond in. Toen heette het nog Rozelaar, met een z. “In 1969 openden hier de winkels C&A, Hema en de Gruyter. En op 30 juli 1971 werd het winkelcentrum officieel geopend,” aldus Wereldhave, de eigenaar van het winkelcentrum. Van Rozelaar werd het Roselaar en groeide het uit naar een winkelcentrum met 65 winkels: het grootste overdekte winkelcentrum van Roosendaal.

Herinneringen ophalen tijdens het shoppen

De winkeliers in de Roselaar vieren het 50-jarig bestaan op meerdere momenten en met verschillende acties. Zoals deze fototentoonstelling, die zaterdag officieel geopend is door wethouder Cees Lok. Hij deed dat samen met Ellen Verburgh, voorzitter van de winkeliersvereniging Roselaar en met Linda Kleij van Wereldhave. Dat de Roselaar veel herinneringen oproept bij de bezoekers, blijkt wel uit de hoeveelheid foto’s die ze opstuurden. Honderden kwamen er binnen.

De 25 meest aansprekende foto’s zijn uitgekozen voor de jubileumtentoonstelling. Bezoekers van de Roselaar kunnen de foto’s door heel het winkelcentrum heen vinden. “Hoe leuk is het om tijdens het shoppen herinneringen op te komen halen?” vraagt de winkeliersvereniging zich af op de website van de Roselaar. “Misschien herken je nog wel je oude buurmeisje van vroeger, zie je ergens je opa op de achtergrond staan of wie weet sta jij zelf wel op de foto.” De foto’s hangen er nog tot halverwege november.

Lees ook: Flessen inleveren voor het goede doel bij 50-jarige Roselaar: ‘Je hoort de kinderen juichen’