Roosendaal

Flessen inleveren voor het goede doel bij 50-jarige Roselaar: ‘Je hoort de kinderen juichen’

Sven de Laet Sven de Laet

In plaats van in de supermarkt, kun je sinds vorige week je lege statiegeldflessen ook weggooien bij een gloednieuwe inleverzuil in winkelcentrum de Roselaar. De opbrengst daarvan gaat eind dit jaar naar stichting Ik Trakteer van de Roosendaalse Katrien van Overveld. “Een enorme eer!”

De actie is niet voor niks. Het overdekte winkelcentrum viert dit jaar namelijk zijn vijftigste verjaardag. “En wie jarig is, trakteert,” vertelt Ellen Arts van Ellen Juwelier. “Daarom is dit ook zo’n perfecte combinatie.” Het idee is simpel: “We vragen mensen om hun lege flessen de komende tijd hier in te leveren. Zo dragen ze hun steentje bij aan het doel van de stichting.” En dan is de zuil ook nog eens voorzien van spectaculaire special effects. “Als je er een fles ingooit, hoor je de kinderen al juichen!”

Het was Ellen zelf, ook voorzitter van de winkeliersvereniging van de Roselaar, die met het idee kwam voor dit specifieke goede doel. En daar was oprichtster Katrien maar wat blij mee. “Het is een enorme eer. Twee jaar terug ben ik begonnen met de stichting. Er zijn genoeg kinderen die – om wat voor reden dan ook – niet kunnen trakteren in de klas op hun verjaardag. Wij zorgen ervoor dat dat wél lukt.”

De inleverzuil zal tot het einde van het jaar op het middenplein van het winkelcentrum blijven staan, naast de ingang van de Albert Heijn. Het is het startschot van alle festiviteiten voor het jubileum. “We willen nog niet alles verklappen,” vertelt Ellen. “Maar met Moederdag hebben we onze klanten bijvoorbeeld al extra in de watten gelegd. Met Vaderdag doen we dat weer.”

Jubileumdag

Zo zullen er de komende maanden nog meer activiteiten plaatsvinden in de Roselaar, vertelt marketingmanager Lars Vermeulen. “In september wordt er in ieder geval een feestelijke jubileumdag georganiseerd. Officieel zijn we in juli al ‘jarig’, maar dan zijn veel mensen nog op vakantie. En we hopen dat tegen die tijd de maatregelen al iets soepeler zullen zijn, zodat we het echt kunnen vieren.”