Bergen op Zoom

De botsauto’s kunnen van stal, begin juli kermis op Bergse Boulevard

Sven de Laet Sven de Laet

Voor kermisliefhebbers in de regio is het volgende week vrijdag eindelijk zover: op de Boulevard in Bergen op Zoom zullen tussen 2 en 11 juli ruim dertig attracties hun eerste rondjes draaien na 18 maanden stil te hebben gestaan. “Dit gaan we wel even vieren.”

Woensdag viel de vergunning dan eindelijk op de mat. Tot grote opluchting van exploitant Frank Vale. “Ik ben zeer content. Van anderhalf jaar niks doen word je psychisch en fysiek helemaal gek. We moeten er gewoon weer uit.” Dat gaat nu dus snel gebeuren. “Dat het dan ook nog eens in mijn eigen stad is, maakt het extra mooi.”

Al met al kunnen er straks nog altijd ruim tweeduizend mensen naar binnen.

Het zal er wel net even anders aan toegaan dan we gewend zijn, vertelt Vale. “Dat begint al met de naam: een Kermispark de Boulevard. Het woordje park is eraan toegevoegd, omdat we er een hek omheen moeten zetten.” Dat heeft vanzelfsprekend alles met de nog geldende coronamaatregelen te maken. “We tellen de bezoekers en zorgen er met gastheren voor dat er geen ophopingen ontstaan. Al met al kunnen er straks nog altijd ruim tweeduizend mensen naar binnen, dus dat is meer dan genoeg.”

Nu de vergunning binnen is, kunnen ook de voorbereidingen écht van start. “Veel tijd om te vieren is er niet, want aanstaande maandag beginnen we al met opbouwen. Het scheelt dat we de afgelopen maanden genoeg tijd hebben gehad om alles te poetsen. Je hebt nog nooit zulke blinkende vrachtwagens gezien.”

Lees ook: Frank Vale weet het zeker: ‘kermisseizoen wordt afgetrapt in Bergen op Zoom’