Roosendaal

De Kring start verkoop theaterseizoen 2021/22, grote namen komen naar Roosendaal

Maarten Elst Maarten Elst

Ali B, Richard Groenendijk, Harry Jekkers, Fred van Leer, OG3NE. Stuk voor stuk komen deze BN’ers aankomend theaterseizoen naar theater De Kring in Roosendaal. Begin mei is programmeur Simone Kort gestart met de samenstelling van het programma. Binnen een mum van tijd is een programma in elkaar gestoken om naar uit te kijken. Ook heeft De Kring het programma voor openluchttheater Vrouwenhof bekendgemaakt. De kaartverkoop begint aanstaande vrijdag om 10:00 uur.

Een aantal bekende cabaretiers komt binnenkort naar De Kring, zo laat het theater weten in een persbericht. Ali B, Koefnoen, Richard Groenendijk, Tineke Schouten en Christel de Laat zullen onder meer optreden in de grote zaal. Dansliefhebbers komen aan hun trekken met een voorstelling van het Zwanenmeer en The Ruggeds.

Van Dolly Dots tot aan Ronnie Flex

Wie liever een muziekvoorstelling bijwoont, is bij theater De Kring aan het juiste adres. Naast de Dolly Dots nemen ook Dana Winner, Jim Bakkum, Sergio Vyent (bekend van First Dates) en Van Velzen plaats op het podium van de grote zaal. De wat jongere muziekliefhebbers kunnen vanaf vrijdag tickets kopen voor optredens van rappers Snelle of Ronnie Flex.

Ook voor de allerkleinsten is een afwisselend programma samengesteld. Onder meer Mega Mindy, Ernst Bobbie en de rest, Bumba en Brandweerman Sam reizen af naar Roosendaal voor een voorstelling. Dit jaar is er eveneens plaats voor theateruitvoeringen van de satirische website De Speld, Vis TV en van de Grote Grand Prix Show.

Broadway-hit naar De Kring

Daarnaast is De Kring inmiddels begonnen met de kaartverkoop van een wel heel bijzondere show. “De Kring is trots om te mogen aankondigen dat één van de grootste Broadway-hits van het afgelopen decennium en winnaar van twee Tony Awards naar Roosendaal komt”, schrijft het theater. Het gaat om de musical Titanic. “De musical vertelt het meeslepende verhaal over hoop, liefde en ambitie. Deze indrukwekkende musical met iconische muziek, een live-orkest en een 25 man sterke cast komt naar Roosendaal toe.”

250 bezoekers in Vrouwenhof

Naast de grote en kleine zaal van theater de Kring start op zaterdag 19 juni eveneens het zomerprogramma in Openluchttheater Vrouwenhof. 250 toeschouwers kunnen de aankomende maanden genieten van onder meer Guido Weijers, Peter Pannekoek of Jazz750. “Een toegangstest is niet nodig”, laat het theater weten. “Voorstellingen die waren uitverkocht zijn weer opengesteld voor verkoop.”

Kaartverkoop start vrijdag

Vanaf vrijdag 18 juni 10:00 uur is het mogelijk om tickets aan te schaffen via de website en theaterkassa van theater De Kring. “Kijk voor meer informatie, kaarten en het volledige theaterprogramma op de website“, laat het theater weten. De Kring gaat uit van een normale bezettingsgraad. Dit houdt in dat er maar liefst 850 zitplaatsen beschikbaar zijn in de grote zaal en nog een 220 zitplekken in de kleine zaal.