Bergen op Zoom

De Omgekeerde Wereld van de Vastenavendwandelingen

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

S.B.M., de Stichting Bezichtiging Monumenten, nodigt dweilers uit om de Omgekeerde Wereld van de Vastenavend te ontdekken. Dat kan tijdens de jaarlijkse Vastenavendwandelingen van S.B.M. in Bergen op Zoom.

Tijdens de wandelingen krijg je antwoord op prangende vragen, zoals waarom ‘t Geitje ‘n stukske van d’r uier kwijt is. En waarom de Toeteroet zo stonk. Iedereen die de achtergronden wil leren kennen van het carnavalsfeest in Bergen op Zoom, d’n vastenavend, kan meelopen.

Sjaggerijn wegstampen

Je gaat op stap met de Vastenavend-verhalenvertellers van S.B.M. en dweilt door de straten van het Krabbegat. S.B.M. belooft leutige verhalen, waarmee je het sjaggerijn onder de grond stampt.

De Vastenavendwandelingen zijn dit jaar op de zondagen 10, 17 en 24 februari en 3 maart, en op woensdag 27 februari. Volwassenen betalen 6 euro voor een wandeling met een consumptie, kinderen mogen mee voor 3 euro.

Vertrekpunt is de hal van het Oude Stadhuis op de Grote Markt in Bergen op Zoom. De Vastenavendwandelingen beginnen steeds om 14.30 uur.