Bergen op Zoom

De Oorzaak, Grote Geelstaart en Red Valley strijden voor beste act tijdens T-Strijd

Eén van de drie finalisten: band Grote Geelstaart.

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

De bands De Oorzaak, Grote Geelstaart en Red Valley gaan 14 april de strijd met elkaar aan om zichzelf de beste act van Zeeland en West-Brabant te kunnen noemen. Dat doen ze tijdens de finale van T-Strijd, georganiseerd door poppodium Gebouw T.

Tijdens T-Strijd strijden regionale artiesten om zich een jaar lang de beste act van de regio te mogen noemen. De eerste drie voorrondes zijn geweest, en de winnaars van deze rondes spelen op 14 april tegen elkaar de finale. De winnaar wint de publieksprijs, juryprijs, studio-opnames, een plekje op de Hall of Fame, en een optreden in Gebouw-T tijdens het evenement Kithara. Oud-winnaars van T-Strijd zijn nog steeds betrokken bij het evenement, onder andere door te jureren.

De bands

De muzikanten van De Oorzaak komen uit zowel Zeeland als Brabant. De muzieksmaken van de muzikanten lopen volgens henzelf enorm uiteen, maar ze hebben elkaar gevonden in Nederlandstalige pop/rock. Ze zijn geïnspireerd door onder andere BLØF, De Dijk en The Scene.

De band Grote Geelstaart won met hun combinatie van post-punt en postrockmuziek de tweede voorronde. Op hoog tempo spelen de vijf muzikanten door hun set, ze maken veel gebruik van schreeuwende gitaargeluiden en hoekige ritmes.

Red Valley is de winnaar van voorronde drie. De band wisselt tussen verschillende muziekstijlen, van psychedelische blues tot funcky rock die doet denken aan de vroege Red Hot Chili Peppers. Red Valley heeft al gespeeld op festivals als Breda Barst en Festival Mundial.

De strijd barst 14 april om 21.00 uur los in Gebouw-T. Kaarten zijn nog te koop.