Bergen op Zoom

De Sloffe meest milieubewuste bouwclub 2019

Foto: gemeente Bergen op Zoom

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Bouwclub de Sloffe is de meest milieubewuste bouwclub van Bergen op Zoom van 2019. Burgemeester Frank Petter heeft hen dinsdag de BioBest Trofee gegeven.

Zeven bouwclubs hadden zich aangemeld voor de prijs. De jury van de BioBest Trofee was blij verrast met de verschillende manieren waarop zij duurzamer hebben gewerkt. Het staat volgens de jury nog maar aan het begin. “Het bouwen is leuker geworden,” schrijft de jury in haar rapport.

Strandjutter

Bouwclub de Sloffe stak er duidelijk bovenuit. De bouwers wisten “op creatieve en inspirerende wijze om te gaan met nieuwe materialen.” Ze hebben een wisseltrofee gewonnen, gemaakt door kunstenaar Koen van der Steen. Het is een beeld van een strandjutter die met gevonden schatten terugkeert naar zijn bouwkot.

Natuurlijke grondstoffen

De BioBest Trofee is bedoeld om er voor te zorgen dat vastenavendbouwclubs duurzame en milieubewuste carnavalswagens bouwen. Het liefst ook biobased. Biobased materialen zijn niet gemaakt van fossiele grondstoffen, maar van groene grondstoffen. De gemeente Bergen op Zoom wil een Biobased Economy stimuleren en vindt vastenavend een prima moment om het te promoten.

“Deze trofee en bijbehorend geldbedrag van 111,11 euro wordt toegekend aan een optochtdeelnemer die op vernieuwende en originele wijze gebruik maakt van duurzame en/of biobased grondstoffen/materialen,” aldus burgemeester Frank Petter. De jury vond in Bouwclub de Sloffe dit jaar een overtuigende winnaar.