Roosendaal

De toekomst voor Openluchttheater Vrouwenhof ziet er zonnig uit

Openluchttheater Vrouwenhof

Kitty Joachems Kitty Joachems

Volgens het bestemmingsplan bestaat het Openluchttheater Vrouwenhof niet. Maar dat gaat veranderen. De gemeenteraad heeft in een motie het college opgedragen om het bestemmingsplan versneld te wijzigen. Dat betekent dat er in 2024 weer volop activiteiten kunnen worden georganiseerd. Tegelijkertijd is in een andere motie de opdracht gegeven om te zorgen dat er in 2023 al evenementen mogen plaatsvinden.

De motie voor het bestemmingsplan is een initiatief van VLP-raadslid Martijn Verbeek. “Normaal gesproken duurt zo’n procedure heel lang. Maar wettelijk gezien mag je een aantal stappen in die procedure overslaan. Om te zorgen dat de programmering in 2024 niet in gevaar komt kiezen we liever voor de kortere procedure. Dat levert maanden tijdwinst op”, legt Verbeek uit.

Regie

Om te regelen dat er ook dit jaar al activiteiten kunnen plaatsvinden in het Openluchttheater stelde ook Gert-Jan van Oosterbosch, raadslid voor de Roosendaalse Lijst, een motie op. Hij vraagt wethouder Van Gestel om actief het gesprek aan te gaan met verenigingen en stichtingen die daar iets willen organiseren. “Iemand moet de regie nemen, zeker in dit tussenjaar, om hier een goede invulling aan te geven. Dat is een taak voor onze wethouder Cultuur”, vindt Van Oosterbosch. De motie vraagt het college om het programmeren in het Vrouwenhoftheater mogelijk te maken door een evenementenvergunning te verlenen.

LPG-vulpunt

Beide moties kregen de steun van de hele raad. Daarmee staat niets de plannen nog in de weg. Vorig jaar zomer leek het er nog op dat het LPG-vulpunt van Shell roet in het eten zou gooien voor evenementen in het Vrouwenhof. Maar daar is onderzoek naar gedaan en dat blijkt geen bedreiging te vormen.

Lees ook: Losse evenementen in Vrouwenhof mogen weer; LPG-vulpunt Shell zit niet in de weg

Sprookjesachtig

Het huisje wat in het Vrouwenhofpark staat en bij het Openluchttheater hoort wordt meegenomen in de plannen. Het staat op dit moment op instorten en moet dus gesloopt of opgeknapt worden. “Onze voorkeur gaat uit naar het laatste”, zegt Van Oosterbosch. “We vragen het college om dit aan te pakken. Wij vermoeden dat dit betaald kan worden uit het lopende onderhoudsbudget.” Het sprookjesachtige huisje werd in het verleden gebruikt voor de kaartverkoop en kan ook in de toekomst die functie weer gaan vervullen.

Zowel Martijn Verbeek als Gert-Jan van Oosterbosch lichtten hun moties toe in het radioprogramma Het Fractiehuis op ZuidWest FM. Beluister de interviews hieronder.