Bergen op Zoom

De Vierschaar presenteert posters openluchtspektakel ‘Supersum’

© Dick Vermaas Fotografie

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Stichting De Vierschaar heeft donderdagavond de posters voor openluchtspektakel ‘Supersum’ gepresenteerd. Dat gebeurde tijdens de repetitie in De Stoelemat, waar zo’n 120 spelers tot in detail het spektakelstuk voorbereiden.

Het gaat om twee posters naar een ontwerp van Bergenaar Ivo Jansen. Nick Franken tekende voor de fotografie. Op de ene poster staat een Duitse soldaat centraal, op de andere een Bergse vrouw. Wouter van de Watering, die zelf meespeelt in ‘Supersum’ en mede aan de wieg stond van het posteridee, is trots op het eindresultaat. “De posters zijn zeer stijlvol. Ze laten het scheve contrast zien tussen een trotse Duitse militair en een jonge vrouw.”

Oplage

De eerste posters waren donderdagavond voor het duo Bart Verberne en Ascania van Dijk en het koppel Femke Coppens en Ludwig Luijks. De eersten staan op de poster met de Duitse soldaat, de twee anderen op de foto met de vrouw. De posters zijn gedrukt in een oplage van 250 exemplaren en worden binnenkort in de stad verspreid.

‘Supersum’ wordt tussen 17 en 27 oktober negen keer uitgevoerd door zo’n 130 spelers op vesting De Waterschans. Per voorstelling kunnen ongeveer 1200 bezoekers terecht op drie overdekte tribunes. Tickets zijn te koop op www.vierschaar.nl.