Roosendaal

Demissionair staatssecretaris Mona Keijzer bezoekt Roosendaal

Paul Joachems Paul Joachems

Keijzer was vandaag in West-Brabant om te kijken hoe er in deze regio economische kansen gepakt kunnen worden. “Dat leidt tot werkgelegenheid. Banen brengen welvaart en welzijn”, aldus de CDA-staatssecretaris van het huidige demissionaire kabinet-Rutte III. In Roosendaal was ze te gast bij Jan de Rijk Logistics op het bedrijventerrein Majoppeveld.

Bij het transportbedrijf sprak Keijzer met onder andere Jacqueline de Rijk, directeur van Jan de Rijk Logistics. Ook ging ze in gesprek met Fiona Moerings, eigenaar van waterplantenkwekerij R. Moerings uit Roosendaal: “Ik heb verteld wat de coronatijd met de waterplantenkwekerij heeft gedaan. Het is altijd leuk om te vertellen hoe het in deze tijd met je bedrijf gaat.”

Concurrentie op arbeidsvoorwaarden

Keijzer ziet in onze streek zeker kansen in de voedselvoorziening en boomkwekerijen: “Daar liggen echt kansen maar dit is wel afhankelijk van arbeidsmigratie. De vraag is hoe we op een zorgvuldige manier omgaan met arbeidsmigranten. De eisen die we daar aan stellen moeten wel voor iedereen gelden. Dit om te voorkomen dat er geconcurreerd gaat worden op arbeidsvoorwaarden. Dit geldt zowel voor de logistieke sector als de kwekerijen.”

Bedrijven van toegevoegde waarde

Nicole Roeken, fractievoorzitter van het CDA Roosendaal, is blij met het bezoek van Keijzer aan Roosendaal. “We zijn altijd op zoek naar mensen die een hele waardevolle bijdrage kunnen leveren voor politiek in het algemeen maar in het bijzonder voor Roosendaal. Daarnaast kenmerkt de gemeente Roosendaal zich door een aantal prachtige bedrijven die echt van toegevoegde waarde zijn voor deze regio. Echt prachtig om Mona Keijzer hier kennis mee te laten maken.”