Roosendaal

Deze namen maken kans om Sportman, Sportvrouw en Sportploeg van het jaar te worden

De uitreiking van het jaar 2022 (foto: Sportgala Roosendaal)

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Het bestuur van de stichting Sportgala Roosendaal heeft de namen bekend gemaakt die genomineerd zijn voor de titels Sportman, Sportvrouw en Sportploeg van het jaar 2023. Welke namen de titels daadwerkelijk winnen, wordt bekend gemaakt op 15 maart.

Net zoals voorgaande edities presenteert ook dit jaar Wim van den Broek het Sportgala. Wethouder Sanneke Vermeulen huldigt alle sportkampioenen uit de gemeente Roosendaal. “Dat doen we omdat we alle sporters uit Roosendaal graag in het zonnetje willen zetten”, legt Robert Schuurman van Sportgala Roosendaal uit.

Een speciale gast dit jaar is Jetze Plat. Jetze is Paralympisch kampioen, en meervoudig Wereld- Europees en Nederlands kampioen in het handbiken. “Iemand met een inspirerend verhaal dus. En hij is momenteel ook nog actief in de sport. Voorheen kwamen er voornamelijk oud-sporters aan het woord.”

De genomineerden

Ryan Kamp (veldrijden), Tim de Ruyter (biljarten) en Gijs Franken (turnen) maken kans om Sportman van het jaar te worden.

Bij de vrouwen gaat het tussen Valesca van den Bogert (zwemmen), Thalia Rockx (paardensport) en Joany van Bodegraven (turnen).

Golf Wouwse Plantage – U20 (golf), RBC (voetbal) en ZVV Kroeven (zaalvoetbal) zijn de genomineerden voor Sportploeg van het jaar.

Nominatiecommissie

Alle genomineerden worden geselecteerd door een nominatiecommissie. “Dat zijn drie mensen buiten het bestuur”, legt Schuurman uit. “Zij houden gedurende het jaar bij welke prestaties een sporter levert. Aan de hand van de gemaakte prestaties worden de sporters genomineerd.”

Deze commissie beslist overigens uiteindelijk niet wie er daadwerkelijk wint. “Nee, dat doet het bestuur zelf. En dat is lastig hoor”, vervolgt Schuurman. “Soms gaat dat heel makkelijk, omdat één iemand er qua prestaties echt uitspringt. Maar het komt ook wel eens voor dat alle drie de genomineerden Nederlands kampioen zijn geworden. Lastig, maar het lukt altijd om een keuze te maken hoor.”

Het Sportgala vindt dit jaar plaats op vrijdagavond 15 maart in Schouwburg De Kring in Roosendaal. De avond start om 19.30 uur, en toegang is gratis. Aanmelden en een plekje reserveren is binnenkort mogelijk via de website van De Kring.