Bergen op Zoom

Dieven op heterdaad betrapt in Bergen op Zoom dankzij een alerte getuige

Close up van politielogo achter op fluoriscerend gele jas van een agent

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

De politie heeft maandagnacht twee dieven op heterdaad kunnen betrappen dankzij een alerte getuige. Dat was aan de Strandkrab in Bergen op Zoom. De getuige zag twee mannen met zaklampen in de tuinen rondsnuffelen. Ze belde meteen 112, waardoor agenten er op tijd bij waren om de dieven te arresteren.

Een alerte getuige heeft maandagnacht de politie gewaarschuwd over dieven die bezig waren in de tuinen aan de Strandkrab in Bergen op Zoom. Rond 3.15 uur zag ze twee mensen met zaklampen in de tuinen rondsnuffelen. Ze belde meteen 112 om de politie te waarschuwen.

Agenten vonden de twee verdachten in een steeg achter de Strandkrab. Ze hadden een fiets bij zich en tuingereedschap. De verdachten zijn een man van 38 uit Ossendrecht en een man van 30 zonder vaste woon- of verblijfplaats. Ze zijn gearresteerd op verdenking van diefstal. Ook hebben ze een boete gekregen voor het overtreden van de avondklok.

De politie heeft de spullen in beslag genomen om uit te zoeken van wie ze zijn. Omwonenden hebben aangifte gedaan van diefstal. Een deel van de spullen is al aan hen teruggegeven, de rest krijgen ze binnenkort terug.