Roosendaal

Dieven stelen zonnebrillen in Roosendaal, mogelijk verband met andere inbraak

Optiek van Wely in Roosendaal - © Christian Traets Fotografie

Maarten Elst Maarten Elst

In de nacht van maandag op dinsdag is er ingebroken bij Optiek van Wely in Roosendaal. In de brillenzaak aan de Nieuwe Markt ging iets voor 04:00 uur ‘s nachts het inbraakalarm af. Toen de agenten bij het pand aankwamen, waren de dieven inmiddels gevlucht met enkele kostbare zonnebrillen. Bij het inbreken is een van de ruiten van de winkel vernield. Eerder in de nacht is er eveneens ingebroken bij een brillenzaak in Bavel. De politie roept getuigen op zich te melden.

Of er een verband is tussen beide inbraken, is momenteel nog niet bekend. In Bavel werd tussen 02:20 uur en 02:30 uur aan de Pastoordoensstraat eveneens een winkelruit van een brillenzaak vernield. Ook hier werden dure zonnebrillen gestolen. Zo’n anderhalf uur later ging het inbraakalarm af in Roosendaal. Iets voor 04:00 uur braken de dieven in en namen de zonnebrillen mee. 

Onderzoek gestart

De Roosendaalse brillenzaak laat op Facebook weten dat het ‘ondanks de schade in de winkel gewoon is geopend’. De politie is een onderzoek gestart. Er zijn camerabeelden veiliggesteld door de politie welke uitvoerig zullen bekeken worden. De politie roept getuigen op zich te melden via telefoonnummer 0900-8844 of door het online tipformulier in te vullen.