Bergen op Zoom

Dit staat er te gebeuren tijdens JazzBoZ 2024

Emma Janvier Emma Janvier

Op de Grote Markt in Bergen op Zoom rijden al vroeg vrachtwagens en heftrucks rond op woensdagochtend. De opbouw van het jaarlijkse Jazzweekend is begonnen. Met dit jaar drie podia verdeeld door het centrum, zal er aan entertainment geen gebrek zijn.

Miquel Bogers vertelt over de plekken waar de podia komen te staan en de acts die we kunnen verwachten komende dagen. “We hebben natuurlijk al jaren een podium op het Beursplein en na het succes van vorig jaar op het Gouvernementsplein, staat daar deze keer twee dagen een podium”, legt hij uit. “Dus we zijn aan het uitbreiden.”

We zijn aan het uitbereiden.

Vrijdagavond

Het evenement begint eigenlijk donderdagavond al met een diner voor de sponsoren, maar op vrijdagavond zullen de voetjes pas echt van de vloer af komen.

“Vrijdagavond starten we hier met Sven Hammond als openingsact”, vertelt Miquel. “Hierna zal onze ‘band in residence’, Swing’it, de avond afsluiten.” Swing’it zal heel het weekend optreden op de verschillende podia. Deze 7-koppige band uit Noorwegen neemt het publiek mee naar jazzmuziek geïnspireerd op de jaren 20 van de vorige eeuw.

Ook op het Beursplein zijn er van 22.00 tot 01.00 uur optredens te vinden. “Er zal op vrijdagavond nog geen programma zijn op het Gouvernementsplein, maar wel in Den Enghel. Hier treed onder andere de Chris Muller Bigband op, een van de jongste bigbands van Nederland.”

Zaterdag

Op zaterdag staat speciaal voor de jeugd de Konrad Koselleck Bigband samen met Edwin Rutte op het podium op de Grote Markt. Miquel: “Echt een aanrader om met kleine kinderen te komen bekijken.” Tegelijkertijd zal op het Beursplein van Bergse bodem de swingband Société Poubelle d’Or optreden.

Echt een aanrader om met kleine kinderen te komen kijken.

“In samenwerking met de Gouverneur is er op het Gouvernementsplein vanaf zaterdag 14.00 programmering”, vertelt Miquel, terwijl hij de plek laat zien waar het podium komt te staan. De eerste band die daar zal optreden is de energieke act Di Fuse, gevolgd door Maarten Combrink. Volgens Miquel is het de perfecte plek om naar de JazzBoZ te komen kijken: “Het plein heeft een lekker terrasje met een pleintje en een grasveld, dus we hopen op een wederom succes dit jaar.”

Zondag

In de Sint Gertrudiskerk op de Grote Markt is zondagochtend van alles te beleven. Hier zal Tess Merlot in samenwerking met looporkest Red Jackets van 12.00 tot 13.00 een Jazzdienst verzorgen.

Vanuit de Jazzdienst zou je gelijk door kunnen gaan naar het optreden van De Bossche Kornuiten op de Grote Markt, deze band uit Den Bosch treed op van 13.00 tot 14.15 uur. Tenslotte is op de Grote Markt een optreden van Philip Lassiter. Deze Amerikaanse, elfvoudige Grammy-winnaar, sluit van 17.00 tot 18.30 uur de avond af.

“In samenwerking met ondernemers op het Beursplein kunnen we het volle programma op deze plek goed afsluiten”, ligt Miquel toe. Het langste feestje gaat door op het Beursplein. Daar zal Swing’it hun laatste show spelen van 18.00 tot 19.00 uur.