Bergen op Zoom

Dit valt er te beleven tijdens open dag West-Brabantse Waterlinie

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Bergen op Zoom en Steenbergen vieren op zaterdag 8 juni de in ere herstelde West-Brabantse Waterlinie met een open dag. De hele dag zijn er activiteiten op het gebied van cultuur, natuur en erfgoed op de forten van de Brabantse Wal.

De open dag begint met een officiële opening op Fort Henricus in Steenbergen. Dan wordt de uitkijktoren overgedragen aan oud-burgemeester Jan Hoogendoorn en de inwoners van Steenbergen en omgeving. De officiële openingshandeling van het evenement is gebaseerd op de trommelstok die tijdens de opgravingen is gevonden op het Fort.

Waterschans

Vervolgens is op de vier forten in Bergen op Zoom, Halsteren en Steenbergen tot 17.00 uur van alles te beleven. Op de Waterschans in Bergen op Zoom zijn allerlei watergerelateerde activiteiten. Kinderen kunnen een stukje zeilen of vliegeren en er zijn koren die zeemansliederen zingen. Op ‘t Ravelijn kan je pijl en boogschieten en zijn er verschillende kunstenaars aanwezig.

Theater

Fort de Roovere in Halsteren staat in het teken van toneel en theater. Er worden voor de Pompejustoren gedurende de dag verschillende voorstellingen gegeven, waarbij zelfs paarden aan te pas komen. Bezoekers kunnen het spel vanaf de toren aanschouwen. Voor de kleintjes staat er een luchtkussen.

Speciale bus

Er rijdt een speciale bus langs de vier locaties én langs Blauwe Sluis, Roode Weel, Benedensas en Dintelse Gorzen. De gidsen in de bus geven informatie over al deze locaties.