Roosendaal

Diversiteit speelt grote rol in Late Summer Concert van Muziekvereniging Roosendaal

Daphne Haverkamp Daphne Haverkamp

Trompetgeschal klinkt uit een van de gymzalen van cultuurhuis Bovendonk, terwijl een klarinetspeelster nog gauw haar instrument stemt. Muziekvereniging Roosendaal is druk aan het repeteren voor haar Late Summer Concert, dat aanstaande zondag op de Nieuwe Markt staat. Er spelen vier verschillende orkesten van muziekvereniging Roosendaal mee. “We hebben een grote diversiteit aan muzikanten, des te leuker is het dat we nu samen een concert geven.”

Tijdens het gratis concert komt de hele muziekvereniging samen. “We hebben vier orkesten: de Concertharmonie, het Variatieorkest, het Matineeorkest en de Young Band. Vier hele diverse orkesten, met leden van jong tot oud,” legt Matineeorkest-dirigente Marjolein Roovers-van der Vlugt uit.

Naast een diversiteit aan muzikanten, heeft het concert ook een diversiteit aan muziekgenres. “Er is heel veel verschillende muziek te horen, waaronder een Grease-medley en de hit Happy.”

Repeteren zonder druk

Er is iedere week gerepeteerd voor het Late Summer Concert. “We oefenen zonder druk. Gaat er iets mis? Dan herhalen we dat gewoon nog eens, tot dat het wel goed gaat. Het gaat om het samen muziek maken en om het plezier dat de leden er in hebben,” aldus de dirigente.

In het Matineeokrest zitten vooral gepensioneerde leden. “Belangrijk is dat we gewoon fijn kunnen spelen,” vervolgt Roovers-van der Vlugt. “Samen proberen we er dan elke voorstelling iets moois van te maken en met een voldaan gevoel te kunnen terug kijken op wat we hebben neergezet.”