Putte

Dorpsplatform Putte blijft strijden voor veilige Antwerpsestraat

Dorpsplatformlid Max Roozeboom (Foto: ZuidWest Update)

Han Verbeem Han Verbeem

Het Dorpsplatform Putte is het beu. Er wordt al jarenlang té hard gereden over de Antwerpsestraat, zegt Max Roozeboom. Ondanks de herinrichting van de weg geldt er nog steeds geen snelheidsbeperking van 30 km per uur. Een oplossing zou liggen in het plaatsen van verkeersremmende obstakels, zoals plantenbakken met bomen. Het college is bereid 15.000 toe te kennen, zo bleek dinsdagavond tijdens de opinieraad Ruimte, maar dat is nog 7.500 te weinig. Het Dorpsplatform moet daarom op zoek naar extra geldschieters.

Door: Han Verbeem

Namens het Dorpsplatform sprak Max Roozeboom de raadsleden en burgerleden van de opinieraad toe. Al jarenlang loopt de discussie over het plaatsen van plantenbakken om de snelheid uit de Antwerpsestraat te halen. De doorgaande weg nodigt de weggebruikers uit tot té hard rijden en handhaven op een 30-kilometerverbod is geen haalbare kaart. “Dat kan pas als het een échte 30-kilometerstraat is. En dat is het nu nog niet.”

Bodem IBOP bereikt

Het Dorpsplatform had aanvankelijk ingezet op gelden voor dorpsontwikkeling, uit het IDOP-stimulueringsfonds. Maar, zo merkte wethouder Van Agtmaal op: de bodem van IDOP is voor Putte inmiddels bereikt. “Dat is eind 2018 door de raad toegekend aan de herinrichting van het Tervoplein met de herbestrating en de waterafvoer.”

Nog 7.500 euro tekort

Het college lijkt echter wel genegen om met geld over de brug te komen, zo bleek tijdens de opinieraad, maar slechts voor een bedrag van 15.000 euro. En dan nog onder voorwaarden: zo moeten de omwonenden onder meer in staat zijn zelf de plantenbakken te onderhouden. Overigens is het bedrag niet voldoende, want er ontbreekt nog 7.500 euro. Daarom zal het Dorpsplatform ook andere financiers moeten zoeken, zoals sponsors. Of dat lukt, is nog maar de vraag. “We zullen in elk geval opnieuw in gesprek gaan met leveranciers om te kijken of er wat aan de prijs gedaan kan worden”, reageert Roozeboom.