Putte

Dorpsplatform Putte gaat hertenkamp beheren

Vincent Krijtenburg Vincent Krijtenburg

De komende drie jaar ontfermt het dorpsplatform Putte zich over de herten in het hertenkamp in Putte. Vorige week is het contract tussen het dorpsplatform en de gemeente daarvoor getekend.

De gemeente Woensdrecht was tot 2016 de beheerder van het hertenkamp. De laatste jaren was het beheer in handen van Zorgboerderij De Leemberg. De zorgboerderij heeft eind vorig jaar aangegeven te stoppen, vanwege verhuizing van Ossendrecht naar Woensdrecht. Het dorpplatform heeft daarom nu het beheer overgenomen.

“De gemeente gaat nog wel het groot onderhoud doen, maar het klein onderhoud en het voeren van de herten gaat het dorpsplatform voor zijn rekening nemen”, zegt Frank Roeken, voorzitter van het Dorpsplatform. Het dorpsplatform Putte krijgt voor de verzorging van de herten in het hertenkamp voor de komende drie jaar €5838,- uit de initiatievenpot.

Puttenaar Frans van Gaal heeft de zorgtaak op zich genomen. Hij fietst iedere ochtend naar de weide aan de Beukenlaan om de dieren te verzorgen. “Dan neem ik wat keukenafval mee en geef ik de herten eten en drinken. Normaal blijft het bij één bezoek per dag, maar als het nodig is kom ik hier vijf keer per dag naartoe”, zegt Van Gaal.

Dierenliefhebbers uit Putte en van daarbuiten kunnen dus de komende drie jaar in ieder geval nog genieten van het aanblik van de sierlijke dieren. Momenteel is een bezoek aan de hertenweide extra bijzonder omdat er vier jonge herten te bewonderen zijn.