Geen regio geselecteerd

Drempel voor referendum over toekomst van De Schelp niet gehaald

De renovatie van zwembad De Schelp in Bergen op Zoom gaat miljoenen kosten © Archief ZuidWest Update

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Het referendum over de toekomst van zwembad De Schelp in Bergen op Zoom gaat niet door. De drempel van tweehonderd handtekeningen die nodig waren om het verzoek op de agenda te krijgen van de gemeenteraad is niet gehaald. Dat zegt Joey van Aken van de PvdA.

Van Aken is teleurgesteld. “Ik had er zeker rekening mee gehouden, maar toch hoop je stiekem dat er genoeg handtekeningen zijn gezet om het bespreekbaar te maken in de raad, het gaat immers om veel geld.”

Kiesgerechtigde inwoners konden tot en met 28 juni een ondersteuningsformulier tekenen bij het Stadskantoor. De referendumverordening schrijft voor dat er 200 handtekeningen nodig zijn om het verzoek voor een referendum op de agenda te krijgen van de gemeenteraad. Als het toch was gelukt, dan was het verzoek besproken in de raadsvergadering van 5 juli. Zou de raad akkoord zijn gegaan, dan waren er nog eens 3000 handtekeningen nodig om het referendum ook echt plaats te laten vinden.

De renovatie van zwembad De Schelp gaat miljoenen kosten. Voor Joey van Aken van de PvdA was het een goede reden om inwoners te vragen wat zij ervan vinden.

Foto: Joey van Aken van de PvdA Bergen op Zoom