Bosschenhoofd

Drie arrestaties voor drugsbezit op technofestival Free Your Mind in Bosschenhoofd

Foto: Unsplash - Nastya Dulhiier

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Bij het technofestival Free Your Mind in Bosschenhoofd zijn donderdag drie mannen gearresteerd met drugs op zak. De organisatie, gemeente en politie hadden vooraf gewaarschuwd dat er een zerotolerancebeleid zou zijn voor verdovende middelen. Toch werden drie mannen betrapt met een gebruikershoeveelheid drugs op zak.

Free Your Mind werd op Koningsdag gehouden op Breda International Airport in Bosschenhoofd. Er werden zo’n 27.000 mensen verwacht. De organisatie had van tevoren al duidelijk gemaakt dat er geen drugs welkom waren op Free Your Mind. Toch kwam een Rotterdammer van 28 er naar toe met GHB op zak en de designerdrug 3-MMC. Ook een man van 24 uit Bladel had GHB bij zich. Een man van 39 uit Oudewater kwam feestvieren met amfetamine en MDMA.

De mannen hadden alleen genoeg bij zich voor zichzelf, dus kwamen niet om in drugs te handelen. Daarom hoefden ze de cel niet in. “Ze zijn aangehouden, overgebracht naar het politiebureau en daarna met een proces-verbaal op zak in vrijgelaten,” maakte de politie bekend. “De drugs, gebruikershoeveelheden, zijn in beslag genomen en vernietigd.” De politie heeft verder niemand gearresteerd en zegt dat het festival rustig is verlopen.

Lees ook: Zerotolerancebeleid tijdens Free Your Mind: ‘Met pillen en poeder, kun je terug naar je moeder!’