Bergen op Zoom

Drie mannen aangehouden in Bergen op Zoom vanwege drugsbezit

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

Op vrijdagmiddag en -avond heeft de politie meerdere personen aangehouden op verdenking van drugsbezit tijdens verkeerscontroles in verschillende straten. Onder de gearresteerden bevinden zich een 23-jarige Rotterdammer, een 21-jarige inwoner van Steenbergen en een 22-jarige man uit Bergen op Zoom. De arrestaties vonden plaats in de Abraham de Haanstraat en de Hof van Sulzbach. De verdachten worden beschuldigd van het bezit van diverse soorten drugs, waaronder de designerdrug 3-MMC.

In de Abraham de Haanstraat kwamen politieagenten tijdens een verkeerscontrole vrijdagmiddag een 23-jarige automobilist uit Rotterdam tegen die zich niet kon legitimeren. Bij het fouilleren ontdekten de agenten een aanzienlijke hoeveelheid cocaïne en een aanzienlijk geldbedrag. De man werd gearresteerd en meegenomen naar het politiebureau, waar bleek dat hij een valse naam had opgegeven en nog een gevangenisstraf van 54 dagen tegoed had. Opmerkelijk genoeg bleek hij ook niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs en werd hij onmiddellijk vastgehouden.

Hof van Sulzbach

Later op de avond viel de aandacht van de politie op een stilstaande auto op de Hof van Sulzbach. Toen de bestuurder, een 21-jarige inwoner van Steenbergen, de politie zag, probeerde hij direct weg te rijden. Door de smalle doorgang kon de auto niet passeren, en nadat de bijrijder uit de auto sprong en vluchtte, controleerde de politie de bestuurder. Hierbij bleek dat de man drugs, zowel hard- als softdrugs, bij zich had die hij trachtte te verbergen. Ook de bijrijder, een 22-jarige man uit Bergen op Zoom, werd later op de Hof van de Paltz aangehouden met drugs op zak. Beide verdachten brachten de nacht door in de cel en zullen zaterdag worden verhoord.

Designerdrug

Op het politiebureau werd vastgesteld dat een aantal in beslag genomen zakjes de designerdrug 3-MMC bevatte. Deze substantie staat sinds 28 oktober 2021 op lijst II van de Opiumwet, wat betekent dat bezit, productie en verkoop ervan verboden zijn. De verdachten worden geconfronteerd met aanklachten met betrekking tot de Opiumwet.