Bergen op Zoom

Drie nieuwe Ridders en 16 Leden in de Orde van Oranje Nassau in Bergen op Zoom

De lintjes in Bergen op Zoom werden uitgereikt in theater De Maagd (foto: gemeente Bergen op Zoom)

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Ze waren allemaal ‘onder valse voorwendselen’ naar theater De Maagd in Bergen op Zoom gelokt. Om er daar achter te komen dat de lintjesregen dit jaar op henzelf neerkwam. Maar liefst 19 inwoners van de gemeente Bergen op Zoom hebben woensdag een koninklijke onderscheiding gekregen. Drie van hen zijn zelfs benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. ZuidWest TV heeft de uitreiking live uitgezonden.

De gemeente Bergen op Zoom is trots op de grote groep lintjesdragers. “Burgemeester Frank Petter vond het een hele eer om in zijn laatste maanden als eerste burger van Bergen op Zoom zoveel inwoners de lintjes op te mogen spelden,” laat de gemeente weten.

Drie nieuwe Ridders in de gemeente Bergen op Zoom

De drie Ridders zijn Brigit Bakx-Hermans, Bart Nefs en Henk de Rooij.

Brigit Bakx-Hermans krijgt de onderscheiding voor haar werk bij de stichting Berregse Kamer, de stichting Merck Toch Hoe Sterck, harmonie Wachtpost 13 XXXL en de Ravelijn Girls Mapleleave Babes. Ook is ze mantelzorger.

Bart Nefs zet zich in voor de Lionsclub BoZ, de stichting Shanty, Kunstforum, het RK Weeshuis BoZ, de Sint Christoffelparochie, de Vrijzinnige Geloofsgemeenschap Tholen, SBM Halsteren, Castria Wonen en Stadlander, BAS, Samenloop voo Hoop, stichting Anton van Duinkerken, SBB Zomerland en ViV BoZ.

Henk de Rooij heeft het lintje gekregen voor zijn verdiensten bij Habewo, de Ontmoetingskerk, Mentorschap WBr, WiBoZ en de adviesraad Sociaal Domein.

Alle 19 gedecoreerden te zien in tv-uitzending

De andere 16 gedecoreerden zijn allemaal benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. De gemeente Bergen op Zoom heeft hun namen en verdiensten op haar website gezet. De feestelijke bijeenkomst in theater De Maagd is rechtstreeks uitgezonden door ZuidWest TV. Bekijk hier de uitzending terug.