Bergen op Zoom

Drie personen aangehouden bij alcoholcontroles

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

In de nacht van zaterdag op zondag zijn tijdens enkele alcoholcontroles in Bergen op Zoom drie personen aangehouden omdat ze teveel hadden gedronken.

 

De geplande controles zijn gehouden in de Rooseveltlaan en de Antwerpsestraat. Veel publiek was die nacht afkomstig van de oktoberfeesten. In totaal zijn er 94 mensen gecontroleerd.

In de Rooseveltlaan zijn 74 blaastesten afgenomen. Een 28-jarige man uit Bergen op Zoom is betrapt met een overschrijding van bijna 1,5 maal de toegestane hoeveelheid alcohol. Hij krijgt daarvoor een boete van 325 euro. Een 24-jarige beginnend bestuurder uit eveneens Bergen op Zoom heeft ruim 2,5 keer de toegestane limiet, wat hem een boete oplevert van 300 euro.

Van 3.00 tot 4.00 uur is er gecontroleerd op de Antwerpsestraatweg. Op deze locatie zijn nog 22 blaastesten afgenomen. Hier moest een 32-jarige man uit Hoogerheide een ademanalyse ondergaan. Doordat twee pogingen geen resultaten opleveren is de verdachte voor een bloedproef meegenomen naar het bureau. De uitslag daarvan is nog niet bekend. Daarnaast is in zijn auto softdrugs gevonden. Deze zijn in beslag genomen.