Ossendrecht

Drive-thru diploma-uitreiking op ZuidWestHoek College in Ossendrecht

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Examenleerlingen van het ZuidWestHoek College in Ossendrecht hebben hun diploma’s op een bijzondere manier gekregen. De school heeft een feestelijke drive-thru diploma-uitreiking georganiseerd. Met de auto langs de school en over het schoolplein om opdrachten te doen en overal foto’s te nemen.

Het ZuidWestHoek College in Ossendrecht was niet van plan de pasgeslaagde leerlingen zomaar hun diploma’s op te sturen. De coronacrisis zorgt er natuurlijk voor dat de gewone eindexamenfeesten niet door kunnen gaan. Maar het personeel van het ZuidWestHoek College blijkt creatief genoeg om de diploma-uitreiking toch heel bijzonder te maken. Hoe? Nou, met een unieke drive-thru vol opdrachten en foto-momenten om de leerlingen extra in het zonnetje te zetten.

Op de foto met een hippiekever

Femke van Meer is één van de organisatoren van de drive-thru. “Gezien de coronacrisis die we allemaal hebben moeten doorstaan, hebben we geprbeerd een heel speciaal en bijzonder progamma samen te stellen. Op iedere post gebeurt er wat. Het is niet zomaar dat ze een rondje rijden en huppetee het diploma naar binnen gegooid krijgen en weg kunnen. Op iedere post gebeurt er wat en staat de leerling centraal.”

Van Meer straalt als ze om haar heen kijkt en ziet hoe de scholieren met lachende gezichten het parcours afleggen. “Als ze binnenkomen krijgen ze van ons het jaarboek uitgereikt. Dat is gemaakt door de leerlingen,” legt ze uit. “Vervolgens stappen ze uit en kunnen ze met een hippiekever op de foto. En ze eindigen uiteraard met hun diploma en dan mogen ze het terrein verlaten. Dan is het de laatste keer geweest dat ze hier hebben rondgereden.”

Rituele boekverbranding

Eén van de diploma’s is voor Teun van den Belt. Hij heeft er duidelijk lol in. “Op andere scholen is het allemaal afstand. En zo’n drive-in dat heb ik nog niet gezien, dus origineel. Ja, gewoon gezellig met docenten,” lacht hij. En dan wordt zijn grijns nog groter. “Ik mocht m’n boeken verbranden. Na 5 jaar op deze school ben ik wel blij dat ik er vanaf ben.” De boeken werden natuurlijk niet echt verbrand. Ze verdwenen via een opening achter een groot fotodoek met vlammen. “Gooi ze er maar in en ze komen nooit meer terug,” roept een docent hem na.

Ook Aleyna Aksoy gaat naar huis met een diploma. Met een grote glimlach op haar gezicht. “Het is leuker dan ik had verwacht. Het is heel leuk gedaan. Ik heb een handtekening gezet, allemaal foto’s gemaakt. Het is jammer dat het is afgelopen.”

Kans op herhaling is groot

Niet alleen de geslaagde leerlingen hadden het naar hun zin. Het is ook de docenten van het ZuidWestHoek College zo goed bevallen, dat ze er over denken vaker een drive-thru diploma-uitreiking te doen. Of toch op z’n minst eenzelfde soort programma te organiseren.

Met een unieke drive-thru werden de leerlingen extra in het zonnetje gezet