Geen regio geselecteerd

Dronken mannen mishandelen twee winkeliers in Bergen op Zoom

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

De politie heeft zaterdagmiddag twee mannen aangehouden voor mishandeling van twee winkeliers in de Kortemeestraat in Bergen op Zoom. De mannen werden aangehouden bij een kroeg op het Sint Catharinaplein.

De politie kreeg om 16.00 uur een melding van een vechtpartij in de Kortemeestraat. Een motoragent ging op de melding af. Een getuige in de straat meldde dat de herrieschoppers in een café zaten. De verdachten kwamen de kroeg uit toen de agent aankwam.

Op hetzelfde moment komt een groepje mensen uit de Kortemeestraat aanlopen. Een van hen roept naar de agenten dat hij door de mannen is geslagen. De agent moet daarna alle moeite doen om te voorkomen dat het weer op een vechtpartij uitloopt.

Het wordt pas weer rustig op het Sint Catharinaplein wanneer de twee verdachten terug de kroeg in gaan. Zij gedragen zich zeer agressief en hebben overduidelijk teveel gedronken. Daarom wordt versterking opgeroepen om de mannen aan te houden. Die aanhoudingen verlopen rustig.

Getuigen vertelden dat de verdachten twee winkeliers hadden mishandeld. Er zijn kopstoten uitgedeeld en één slachtoffer is met twee handen bij de keel gegrepen. De aanleiding van het geweld is dat de verdachten twee flamingo-beelden meenamen die voor de winkel stonden. De winkeliers hadden de mannen op hun gedrag aangesproken. Daarop reageerden de verdachten woedend en sloegen er op los.

De slachtoffers hebben aangifte gedaan van mishandeling.