Roosendaal

Drukte bij onderhoud koffieautomaten door terugkeer thuiswerkers

bron: Omroep Brabant bron: Omroep Brabant

Leveranciers en onderhoudsbedrijven van koffieautomaten hebben het drukker dan ooit. Door de terugkeer van de thuiswerkers naar hun kantoor of bedrijf moeten de automaten weer piekfijn in orde zijn. Dat betekent werk aan de winkel voor de servicemonteurs.

“De automaten hebben minder gedraaid en sommige zijn zelfs tijdelijk helemaal uit gezet. Daardoor gaan er onderdelen vast zitten of ze draaien minder soepel en dan ben ik er om het oplossen”, vertelt Remco de Waal aan Omroep Brabant. Remco is onderhoudsmonteur bij Van Zelst Automaten met vestigingen in Roosendaal en Eindhoven.

Zonder koffie zijn we in paniek

Hij wordt deze dagen met open armen ontvangen door zijn klanten. Bij Polytec Group in Roosendaal hoeft hij gelukkig niks te repareren of vervangen. Een grondige schoonmaak blijkt voldoende. Hans Mertens van de kunststof fabrikant in Roosendaal slaakt zucht van verlichting: “Want zonder koffie zijn we in paniek en dan raken we uit ons ritme.”

Remco krijgt vaker soortgelijke reacties bij bedrijven. “Collega’s willen graag een praatje kunnen maken bij de koffieautomaat. Een lekker kopje koffie op een vast tijdstip met collega’s. Dat hebben veel mensen de afgelopen tijd gemist want thuis is toch anders.”

 Ik moet ieder apparaat testen

De monteur heeft zijn handen vol aan het opstarten van de koffieautomaten. “Meestal is er binnen een bedrijf een vast persoon verantwoordelijk voor het schoonmaken en bijvullen van de automaten. Als diegene de afgelopen maanden ook wat vaker thuis gewerkt heeft, zie je dat collega’s meer kleine gebruikersfoutjes hebben gemaakt”, legt Remco uit.

Nu de kantoren weer vol stromen, hebben hij en zijn collega’s het ook druk met plaatsen van nieuwe automaten. Het is daarom maar goed dat Remco zelf een liefhebber is van het zwarte goud. “Ik moet ieder apparaat testen maar als je drinkt met mate is dat geen probleem.”

Hans Mertens met collega Wil Hoetelmans aan een kopje koffie (foto: Erik Peeters)