Roosendaal

Duurzame hekken omheinen bouwterrein HUIS van Roosendaal: “Willen oud en nieuw hier vieren”

Maarten Elst Maarten Elst

Een opvallend zicht in de Roosendaalse binnenstad: geen metalen hekken, maar houten, duurzame omheiningen zetten het werkgebied rondom het HUIS van Roosendaal momenteel af. Wethouder Cees Lok is blij met deze ‘groene’ oplossing.

De werkzaamheden zijn volop bezig aan het Stadserf in Roosendaal. Vlak bij de Markt heeft wethouder Cees Lok zijn helm al opgezet om het terrein te betreden. “We hebben eerst het oude stadskantoor circulair ontmanteld zoals het zo mooi heet”, vertelt de wethouder. “Dat is heel goed gelukt. Bij de aanvang van de bouw zei ik maximaal één container met afval. Dat is ook zo gebleken. De aannemer heeft ook gezegd dat in die afvalcontainer nog spullen van waarde zijn gehaald. Heel keurig.”

Duurzaam statement

Met de houten hekken geeft de gemeente Roosendaal volgens wethouder Lok een krachtig duurzaam statement af. “Het maakt tevens een mooie gelegenheid voor ons om mooie foto’s op te hangen. De bloembakken zijn gemaakt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. En met circulair hout. Dit geeft een leuker zicht dan van die metalen hekken.” De Groene Bouwhekken zijn gemaakt van hout met het PEFC-certificaat.

Het idee om geen metalen hekken, maar houten hekken neer te zetten zat al vanaf het begin van het proces in de plannen. “De foto’s op de houten hekken zijn op ooghoogte. Op straatniveau is te zien wat we aan het doen zijn en hoe het HUIS van Roosendaal er uiteindelijk uit komt te zien. We willen oud en nieuw hier vieren. En volgens de aannemer gaat dat vooralsnog lukken.”