Bergen op Zoom

Edith (55) werd gebeten door Stafford: ‘Door junkies zit ik nu met hoofdprijs’

Edith krijgt een tetanusspuit, nadat ze is gebeten door een Stefford

Niek de Bruijn Niek de Bruijn

Tien hechtingen in haar bovenbeen, vier onder haar oksel en een flinke schram op haar hoofd. De Bergse Edith de Waal (55) is gisteren flink toegetakeld door een Stafford. De grote hond viel haar aan bij appartementencomplex Aquacite in Bergen op Zoom, waar geregeld verslaafden, drugsdealers en zwervers stiekem naar binnen zouden gaan. “Deze fratsen tekenen mij voor het leven.”

Let op: schokkende beelden verderop in het artikel!

Het wooncomplex heeft een tag waarmee de vijftigplussers die er wonen binnen kunnen. “Daardoor zou je je veilig moeten voelen, maar de realiteit is anders,” aldus Edith. Al anderhalf jaar ervaren zij en haar medebewoners overlast van ‘junkies’. “Het geschreeuw gaat tot half vier ’s nachts door. Het wordt te gek.” Een politiewoordvoerder wil dit overigens niet bevestigen.

Als ik mijn pekineesje was gaan uitlaten, was ‘ie dood geweest.

Maandag was het weer raak. Toen de politie een man met een Stafford buiten zette, raakte het beest opgefokt. Edith liep op dat moment net vanuit de entree naar haar auto, om een kennis te gaan bezoeken. Ze zag de grote hond op haar afkomen. “Ik dacht: het is gebeurd, dit ga ik nooit winnen. Als ik mijn pekineesje was gaan uitlaten, was ‘ie dood geweest.” Terwijl ze half in de heg lag, probeerde ze de Stafford af te weren. “Hij pakte me vol. Die gast was ‘m gelijk gepeerd.”

“Er hing een heel stuk huid neven mijn been,” vervolgt Edith. “Door die junkies zit ik nu met de hoofdprijs. Deze fratsen tekenen mij voor het leven.” Ze laat schokkende foto’s van haar wonden zien op haar telefoon.

Edith de Waal werd flink toegetakeld door een Stafford

Met moeite strompelde ze uiteindelijk naar boven, waar haar buren 112 belde. “Mijn buurvrouw brulde het uit en viel flauw.”

Edith is er zelf ook nog van aan het bijkomen, vertelt ze, terwijl ze rustig uit een bekertje koffie drinkt. Ter plekke werd ze behandeld door ambulancepersoneel, die haar voor verder onderzoek meenamen naar het ziekenhuis. “Daar zijn mijn wonden flink schoongespoeld. Na wat verdovingen hebben ze de flap er weer overheen gelegd en met moeite aan elkaar gehecht.”

Ook kreeg ze antibiotica, pijnstillers en een tetanusspuit: een injectie tegen een ernstige ziekte, die wordt veroorzaakt door dierenbeten. Ondanks dat heeft ze nog veel pijn. “Zowel mentaal als fysiek is het een klap geweest.” Donderdag moet ze voor controle terug naar het ziekenhuis.

Zowel mentaal als fysiek is het een klap geweest.

De eigenaar van de Stafford werd ’s avonds om 20 uur gevonden, nadat de politie een Burgernetbericht verspreidde. De hond is nog niet in beslag genomen, maar als zijn gedrag niet goed blijkt te zijn, laten ze hem inslapen. Edith kan maandag aangifte doen.

Lees ook: Stafford en baasje gezocht nadat hond iemand bijt