Roosendaal

Eendaagse festivals mogen weer, maar Rooskleurig wacht nog af in spanning

Het is nog maar de vraag of BLØF later deze maand in het Vrouwenhofpark staat. (Foto: Rooskleurig Festival)

Sven de Laet Sven de Laet

Kleine eendaagse festivals zijn vanaf 14 augustus weer toegestaan. Maar of dat ook voor Rooskleurig in het Roosendaalse Vrouwenhofpark goed nieuws betekent, is nog maar de vraag. Met maximaal 750 bezoekers blijft het onmogelijk om het evenement door te laten gaan. Toch houdt de organisatie de moed erin. “We hopen dat er meer mogelijk wordt.”

“Eigenlijk hebben we nog geen duidelijkheid”, vertelt Jeroen Klein van organisator Trophies Events. “Het is echt wachten tot de persconferentie van 13 augustus, als bekend wordt of het bezoekerslimiet wordt verhoogd.”

Demissionair premier Rutte maakte eerder vandaag bekend dat die grens later mogelijk nog naar boven bijgesteld wordt. Daar heeft Klein nu zijn hoop op gevestigd. “Dan zijn wij helemaal ready, alles staat klaar. Blijft het bij 750, gaat er alsnog een streep door het festival.” Tot nu toe werden er zo’n zeven- van de in totaal achtduizend kaarten verkocht.

Tweede podium

Mocht het festival zaterdag 28 augustus doorgaan, kunnen de festivalgangers terecht bij twee podia. Naast de mainstage – waar onder anderen Maan, BLØF en Suzan & Freek optreden – is er dan ook een silent disco. Daar zullen voornamelijk lokale artiesten de bühne betreden.