Roosendaal

Eerste editie JaxXtival in Roosendaal: ‘Ons avondje uit’

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

De allereerste editie van het nieuwe festival JaxXtival vond woensdagavond plaats in het Vrouwenhofpark in Roosendaal. Het evenement is een vervanger van Brand Parkies, en in slechts drie weken tijd opgezet door Yonne en Jack Siemons van café JaxX. De eerste editie was gelijk een bijzondere: er stond een groot scherm vanwege de EK wedstrijd van Nederland.

Al vroeg op de avond stroomt het Vrouwenhofpark vol. Het is een mix aan bezoekers voor zowel het festival als voor de voetbalwedstrijd die op groot scherm te volgen is. “Het is hier toch een stuk kindvriendelijker kijken dan op de Markt”, vertelt een vrouw. Want naast de ruimte die de jongste bezoekers hebben om te rennen en spelen, is er bijvoorbeeld ook een schminkkraampje. “En het is leuk aangekleed hier. Het is toch even een uitje zo.”

Twee vrienden zitten samen aan een picknicktafel. “Wij kennen elkaar via carnaval, zagen elkaar jarenlang alleen maar dan”, vertelt een van de twee. De vriendschap breidde uit naar feesten tijdens Brand Parkies. “En nu kunnen we dat gelukkig blijven doen bij JaxXtival”, zeggen ze lachend. “Dit was toch altijd wel ons avondje uit. Even weg van alles, gezellig met vrienden en kennissen. Verhalen ophalen. Ik ben heel blij dat het doorgezet wordt!”

Van Brand Parkies naar JaxXtival

Een kleine maand geleden werd bekend dat Brand Parkies niet meer terug zou keren naar Roosendaal. Daarom besloten Yonne en Jack Siemons in te springen. “Een evenement als dit kan niet verloren gaan”, vertelde Yonne afgelopen juni tegen ZuidWest Update. JaxXtival bestaat net als haar voorganger uit zes woensdagavonden in de zomermaanden. De line-up bestaat uit lokale en regionale/landelijke artiesten. “Het is een breed scala aan muziekgenres, van pop en rock tot jazz en blues.”

Voor Priscilla Klaassen was de keuze om te helpen bij JaxXtival niet moeilijk. “Ik vind het belangrijk dat zulke evementen in Roosendaal plaatsvinden”, vertelt ze. Haar rol binnen het evenement is het ontvangen van de sponsoren, en ze een drankje aan te bieden. “Geen straf zo met de muziek op de achtergrond.”

JaxXtival vindt nog iedere woensdagavond plaats tot 21 augustus. Meer informatie over het festival vind je hier.

Lees ook: Geen Brand Parkies in Roosendaal, wél JaxXtival