Bergen op Zoom

Eerste flexflitser in Bergen op Zoom levert 347 boetes op voor te hard rijden

De flexflitser langs Randweg West.

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

De flexflitser heeft in Bergen op Zoom 347 bekeuringen opgeleverd voor te hard rijden. Het ministerie van Justitie en Veiligheid heeft deze cijfers donderdag bekend gemaakt. De flexflitser is een mobiele flitspaal. Deze snelheidscamera verhuist elke twee maanden naar een andere plek. Bergen op Zoom is de eerste gemeente in Brabant waar de flexflitser is gebruikt. Een mobiele flitspaal is voor gemeenten goedkoper dan een vaste snelheidscamera.

De flexflitser stond in november en december vlakbij het kruispunt van de Randweg West met de Halsterseweg in Bergen op Zoom. In totaal zijn er eind vorig jaar tien van deze mobiele snelheidscamera’s in Nederland neergezet. Dat leverde in amper zeven weken tijd bijna 5.000 boetes op voor hardrijders. En daar waren er dus 347 van in Bergen op Zoom.

De opbrengst van deze eerste tien flexflitsers is natuurlijk maar een klein deel. In Nederland zijn er in 2022 meer dan 6 miljoen boetes uitgeschreven voor snelheidsovertredingen. Dat waren er bijna 130.000 minder dan het jaar er voor.

Lees ook: Primeur: eerste flexflitspaal van Brabant staat in Bergen op Zoom