Geen regio geselecteerd

Eerste paal geslagen nieuwe politiekantoor en meldkamer

© ZuidWest Update

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

De politie gaat een nieuw politiekantoor bouwen aan de Zuid-Oostsingel in Bergen op Zoom. Maandagmiddag werd in bijzijn van burgemeester Petter van de gemeente Bergen op Zoom, burgmeester Niederer van de gemeente Roosendaal en burgemeester Lonink van de gemeente Terneuzen symbolisch de eerste paal geslagen.

Het nieuwe politiebureau vervangt het huidige pand aan de Jacob Obrechtlaan. In het pand worden het basisteam Bergen op Zoom, recherche, districtskantoor De Markiezaten en het regionale service centrum gehuisvest. Ook de gemeenschappelijke meldkamer van brandweer, ambulance en politie komt in het pand te zitten.

Duurzaamheid is een belangrijk thema bij de bouw van het nieuwe bureau in Bergen op Zoom. Het gebouw is bijna energieneutraal ontworpen. Het krijgt een dak met zonnepanelen, LED verlichting, een Warmte Koude Opslag installatie en een systeem om hemelwater vertraagd af te voeren op het eigen terrein.

Het gebouw krijgt vier bouwlagen met een totale oppervlakte van 8.400 m2 en er zullen 350 werkplekken worden gecreëerd. Politiemensen en medewerkers van de meldkamer hebben meegedacht over de inrichting en functionaliteiten van hun nieuwe werkomgeving.

Het nieuwe politiekantoor wordt door de aannemer in juli 2019 opgeleverd en de politie neemt naar verwachting in oktober 2019 het nieuwe gebouw in gebruik. Het huidige pand aan de Jacob Obrechtlaan wordt dan overgedragen aan de gemeente Bergen op Zoom.