Lepelstraat

Eerste schoenendoosbijeenkomst over Watersnoodramp

Stockfoto (bewerkt): Pixabay

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Verschillende werkgroepen uit Halsteren en Lepelstraat herdenken in 2023 gezamenlijk de Watersnoodramp. Voor deze herdenking zijn ze op zoek naar herinneringen in de vorm van verhalen én voorwerpen. Zaterdag 16 juli is de eerste bijeenkomst hiervoor.

Het is belangrijk om herinneringen over de Watersnoodramp van 1953 levend te houden, vindt organisator Betsy de Kock. “Er zijn steeds minder mensen die hun verhaal kunnen delen, maar we willen deze belangrijke gebeurtenis nooit vergeten.” Daarom vraagt Betsy aan mensen die de watersnoodramp meegemaakt hebben en aan latere generaties die er veel over gehoord hebben  om hun herinneringen te komen delen.

Schoenendoosbijeenkomst

Stop je foto’s of andere tastbare herinneringen uit die tijd in een doos, en breng het naar Betsy en haar collega’s; “We noemen het daarom een schoenendoosbijeenkomst.” De ingezamelde voorwerpen worden tentoongesteld tijdens de herdenking volgend jaar. “We stellen een heel programma samen, waarvan de expositie een onderdeel is.”

Individuele afspraak

Mensen die hun verhaal willen delen maar dit liever niet in groot gezelschap doen, kunnen individueel een afspraak maken. Dat kan door te mailen naar: [email protected]. De inloopochtend is zaterdag 16 juli van half elf  ‘s ochtends tot twaalf uur ‘s middags. Het is in het Heemhuis Hof van Ram in Halsteren.