Zundert

Eind goed al goed: op de valreep nieuwe locatie voor Suzie haar dansschool

Suzie voor de nieuwe locatie van haar dans- en sportschool in Zundert.

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Even leek het erop dat Suzie de Jong uit Wernhout met haar dans- en sportschool Triple-S Dance op straat zou komen te staan. Afgelopen december kreeg ze te horen uit haar huidige pand te moeten. Een nieuwe locatie werd niet gevonden, tot nu. Suzie en haar tweehonderd lesklanten kunnen gelukkig gewoon verder dansen en sporten.

Opgelucht. Zo voelt Suzie zich nu de vergunning van de nieuwe locatie eindelijk rond is. Eind december had de onderneemster nog slapeloze nachten omdat ze niet wist waar ze naartoe moest met haar spullen en ruim tweehonderd lesklanten. Als noodoplossing had ze thuis een ruimte vrijgemaakt waar ze in ieder geval haar personal training kon blijven geven. “Maar gelukkig kreeg ik drie maanden uitstel van de verhuurder van mijn huidige locatie”, vertelt ze.

Eindelijk een vergunning

Een pand op het industrieterrein dat haar eerste keuze had, is het uiteindelijk niet geworden. “We zijn bij een ander industrieterrein in Zundert uitgekomen.” In dat gebouw zitten namelijk al een stijldansschool en een sportschool. “We moesten nog wel een omgevingsvergunning aanvragen, dus het duurde even voor we het zeker wisten. Dat wachten duurde wel lang hoor.”

Al was er deze keer een stuk meer hoop. “Tijdens een gesprek kregen wij voor het aanvragen van de vergunning al een positief advies, terwijl we bij andere locaties altijd een negatief advies kregen.”

Dubbele lessen

Doordat Suzie bij haar nieuwe locatie niet één, maar twee ruimtes heeft, kan ze twee lessen tegelijk aan gaan bieden. “De ouders kunnen dan bijvoorbeeld gaan sporten wanneer hun kinderen dansles krijgen”, noemt ze als voorbeeld. Die dubbele lessen zijn qua inkomsten overigens geen overbodige luxe. “Met die hoge huren van tegenwoordig!”

Verhuizing

De nieuwe locatie zit aan de Hofdreef in Zundert. Het eerste weekend van maart worden alle spullen verhuisd. “Dat wordt haasten. Als de spiegels en het geluid er maar zijn, dat is het allerbelangrijkste.”

Lees ook: Over minder dan een maand staat Suzie waarschijnlijk op straat met haar dansschool