Huijbergen

Einde verhaal voor voormalig gemeentehuis Huijbergen: pand tegen de vlakte

Deze week is de sloop begonnen van het voormalige gemeentehuis in Huijbergen

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Na jaren plannen is het zover: de sloop van het voormalig gemeentehuis aan het Canadaplein in Huijbergen is begonnen. Door deze stap kunnen er 22 nieuwe woningen in het dorp gerealiseerd worden.

Op de plaats van het voormalig gemeentehuis komt een gloednieuwe buurtsuper. “En die wordt een stuk groter”, vertelt wethouder Rainier Schuurbiers. “Zo’n 650 vierkante meter. En de familie Heijboer, de eigenaren van de huidige buurtsuper, verhuizen daar gewoon mee naartoe.”

De sloop van het pand creëert als het ware een kleine kettingreactie. “Boven de nieuwe buurtsuper komen namelijk dertien koopappartementen. En op de plek van de huidige winkel komen negen grondgebonden ouderenwoningen.” In totaal 22 nieuwe woningen in Huijbergen dus. “Dat is best wat, hartstikke mooi.”

Het is de bedoeling dat de ontwikkelingen aan het Canadaplein ongeveer een jaar duren. Tegen het einde van het jaar moeten de nieuwe super en dertien appartementen dus klaar voor gebruik zijn. “En dan kan de oude winkel tegen de vlakte en begint het traject voor de nieuwbouw op die locatie”, aldus wethouder Schuurbiers.

Lees ook: Standbeeld Sanegeit tijdelijk weg vanwege werkzaamheden