Wouw

Einde voor Mijn Keuken in Wouw; Michelinrestaurant sluit per direct

Niek de Bruijn Niek de Bruijn

Het spookte al een aantal maanden door hun hoofd, maar nu is hun besluit definitief. Pieter Bosters en Simone Tak stoppen na zeventien jaar per direct met hun restaurant in het voormalige gemeentehuis in Wouw. “Een zaak waar je keihard in gewerkt hebt laat je niet zomaar los, maar tegelijkertijd voelde het alsof Mijn Keuken ons in zijn greep had.”

Het stel schrijft op Facebook dat meerdere factoren de reden waren om het restaurant uiteindelijk per direct te sluiten, zoals de krapte op de arbeidsmarkt en stijgende kosten in vaste lasten en producten.

‘Negatieve flow’

Daarnaast moesten zij alle horeca-coronasteun terugbetalen, omdat ze slechts anderhalf procent te veel omzet draaide. “Het voelt alsof je wordt gestraft voor een eerlijke boekhouding en de verantwoording die je als werkgever hebt genomen door een team aan het werk te houden in tijden van crisis”, aldus de chef-kok en maître-sommelier.

De twee willen die ‘negatieve flow’ nu loslaten, maar zijn trots op de zeventien en een half jaar in Mijn Keuken. “De droom van een Michelinster is werkelijkheid geworden”, schrijft Bosters, die dankbaar is voor alle gasten waar hij voor mocht koken. Hij opende in 2005 het restaurant, vijf jaar later ontving hij de prestigieuze horecaprijs. Die behield het restaurant tot de sluiting.

Veel ambities

De eigenaren van Mijn Keuken willen nu tijd vrijmaken voor hun gezin en privéleven en denken na over nieuwe ontwikkelingen. “We hebben nog zo veel ambities, ideeën en concepten die we graag willen uitvoeren.”

Het is nog niet bekend wat er met het pand op de Markt in Wouw gaat gebeuren.

Lees ook: Mijn Keuken in Wouw behoudt Michelinster