Rucphen

EK Dorp in Rucphen in opbouw: ‘Dit is wel uniek’

Stijn Nooijens Stijn Nooijens

In Duitsland staat zondag de eerste EK-wedstrijd van het Nederlands Elftal op het programma. De selectie van bondscoach Ronald Koeman neemt het dan op tegen Polen. In de gemeente Rucphen kunnen honderden Oranjefans samen de wedstrijd kijken op een groot scherm in een heus EK Dorp.

Voor het eerst is het mogelijk om op grote schaal voetbal te kijken in de gemeente Rucphen. Het terrein op de Kozijnenhoek biedt plaats aan tweeduizend Oranjefans. Inmiddels zijn er al meer dan 900 kaarten verkocht, maar de organisatie hoopt dat het plein helemaal oranje gaat kleuren.

Angelo Heeren en Ronnie Gommers organiseren samen het EK Dorp. “Uiteraard gaan we hier met z’n allen de wedstrijden van het Nederlands Elftal kijken, maar we bouwen ook een feestje rondom de wedstrijden”, legt Angelo uit. Zo staan onder andere Django Wagner, DJ-duo Soundrush en Nelis Leeman op het ‘wedstrijdformulier’ tijdens het evenement.

Ontwerpen

Het EK Dorp is van onderaf opgebouwd. Ronnie en Angelo hadden al wel het idee hoe het eruit moest gaan zien, maar voor de aankleding hebben ze de hulp ingeroepen van interieurontwerpster Joan Castelijn van Hesta. Zij ontwerpt normaalgesproken interieurs voor huizen, maar als de vraag komt om het EK Dorp te ontwerpen zegt ze gelijk ja. “Ik vond dit een leuke uitdaging. Het is een keer wat anders.”

De organisatie is trots op het eindresultaat. “Door Joan kunnen wij de mensen laten zien wat er precies komt te staan, want in principe verkoop je anders gewoon gebakken lucht”, legt Ronnie uit. Als Joan een rondje loopt over het terrein, kijkt ze tevreden rond. “Het wordt echt zoals ik het heb bedacht. Dat vind ik wel erg gaaf om te zien.”

Aan alles is gedacht. Zo komen er verschillende bars te staan voor het drinken, zijn er eetkraampjes, een podium voor het entertainment en uiteraard het grote scherm waar de prestaties van Oranje op te zien zijn.

Veel werk

Voor de organisatie is er veel werk, maar alles loopt tot nu toe volgens planning. “Het ziet er nu al erg gaaf uit, moet je nagaan als er straks honderden mensen met een Oranjeshirt aan staan”, fantaseert Angelo. Voor beide heren valt het organiseren nog niet tegen. “We hebben er ontzettend veel zin in”, laat Angelo weten, iets waar Ronnie het ook zeker mee eens is.

Eerder liet de organisatie al weten dat zij de mensen in de gemeente graag willen verbinden. “Hoe mooi is het om met z’n op een groot scherm voetbal te kijken hier. Ik denk dat het écht wel uniek is, wat wij hier doen”, besluit Angelo.

Tickets zijn nog te koop in de ticketshop van het EK Dorp.

Lees ook: Met z’n allen voetbal kijken in het EK Dorp: ‘We willen inwoners graag verbinden’