Roosendaal

Energie Handelsplatform Roosendaal is nu een coöperatie

Majoppeveld in Roosendaal. | Foto: Koen Mol

Majoppeveld in Roosendaal. | Foto: Koen Mol

Vincent Krijtenburg Vincent Krijtenburg

Het platform waarbij Roosendaalse ondernemers opgewekte energie kunnen verkopen, en ondernemers op bedrijventerrein Majoppeveld energie kunnen kopen heeft een nieuwe vorm gekregen. Het Energie Handelsplatform Roosendaal is nu een coöperatie.

In de nieuwe vorm zijn de deelnemers die stroom willen kopen of verkopen eigenaar van het platform. “Door het anders te organiseren kan er voordeliger energie worden verhandeld dan via de traditionele providers. Majoppeveld is hiermee koploper in Noord Brabant”, zegt Pieter Wierckx die aan de wieg stond van het initiatief.

Energie Handelsplatform Roosendaal

Het bestuur van de coöperatie wordt gevormd door 2 leden van de ZLTO (Luuk van Wezel, Adri Maas ) en 2 leden van Ondernemersvereniging Majoppeveld (Ronald Mekes, Leon Suijkerbuijk). Een voorbeeld van twee ondernemers die aangesloten zijn bij het platform, en nu dus lid worden van de coöperatie zijn Jos Naalden en Hans van Sprundel. De ene is varkenshouder met 764 zonnepanelen op de daken van zijn stallen en de andere is autodealer Hans van Sprundel die stroom afneemt. Hun verhaal zie je in deze video:

Lees ook: Dit platform laat ondernemers handelen in groene energie

Op dit moment zijn er ongeveer veertig ondernemers aangesloten. Een derde daarvan levert stroom en twee derde neemt stroom af. Wierckx kan zich goed voorstellen dat ondernemers die een gunstig energiecontract hebben, nog even blijven zitten waar ze zitten. “Maar als je contract afloopt is het interessant om naar de coöperatie te gaan”, zegt hij. Op termijn zullen ook ondernemers die hun bedrijf elders in Roosendaal hebben stroom afnemen via de coöperatie, zegt Wieckx met een slag om de arm. “De leden kunnen natuurlijk anders beslissen.”