Bergen op Zoom

Ernstig verkeersongeval in Bergen op Zoom

Foto: © 112 Markiezaten

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

Bij een ernstig ongeluk in Bergen op Zoom zijn zondagavond 3 mensen gewond geraakt. Het is niet bekend hoe ze er aan toe zijn. Rond 21.45 uur botsten 2 auto’s op elkaar op de kruising van de Randweg Noord met de Burgemeester Wittelaan. Volgens getuigen zou 1 van de auto’s door rood zijn gereden.

In Bergen op Zoom zijn zondagavond 3 mensen gewond geraakt bij een botsing. Op de kruising van de Randweg Noord met de Burgemeester Wittelaan botsten 2 auto’s op elkaar. In de ene auto zat een man van 52 uit Poortvliet, in de andere een vrouw van 21 uit Steenbergen en een vrouw van 29, ook uit Steenbergen. Ze raakten alledrie gewond en zijn naar het ziekenhuis gebracht. Het is niet bekend hoe het met ze gaat.

De man uit Poortvliet sloeg op de kruising af om richting Halsteren te rijden. Midden op de kruising werd zijn auto geramd door de auto met de 2 vrouwen. Volgens getuigen is de automobiliste uit Steenbergen door rood gereden. Omstanders zijn meteen eerste hulp gaan verlenen.

Bloedtest voor controle op gebruik lachgas

De omstanders vertelden de politie, dat ze vermoedden dat de vrouwen lachgas gebruikt hadden. De politie vond ballonnen in de auto. Daarom is bij de automobiliste ook een bloedtest gedaan, om te controleren of ze onder invloed was.

Het rijbewijs van de 21-jarige Steenbergse is in beslag genomen. Of ze haar rijbewijs terugkrijgt, hangt af van de uitkomst van de bloedtest en het onderzoek naar de oorzaak van het ongeluk. Ook gaat het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen onderzoek doen naar de rijvaardigheid van de vrouw.

Verkeersspecialisten van de politie hebben onderzoek gedaan op de plaats van het ongeluk. Ook zijn allebei de auto’s in beslag genomen. Ze zijn weggesleept door een takelbedrijf. De politie zal de auto’s later deze week verder onderzoeken.