Bergen op Zoom

Explosie bij theehuis in Bergen op Zoom: ‘Een superknal’

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Bij theehuis De Theepot in Bergen op Zoom is woensdagochtend vroeg een explosief afgegaan. Het theehuis zit aan de Wouwsestraatweg. De explosie gebeurde rond 4.20 uur. De voorgevel van het pand raakte zwaar beschadigd.

Zowel de brandweer als de politie kwamen ter plaatse. De omgeving werd afgezet en een explosievenverkenner van de politie kwam ter plaatse om onderzoek te doen. Er raakte voor zover bekend niemand gewond en er was niemand in het pand aanwezig. De politie doet verder onderzoek en is op zoek naar getuigen.

Buurtbewoners geschrokken

“Zo’n superknal als deze hebben we nog nooit gehoord”, vertelt een buurtbewoner. “Toen we naar buiten keken zagen we heel veel rook, maar verder niks.” Een andere omwonende vertelt ook geschrokken te zijn van de knal. “Maar ik zag niks, dus ben maar weer rustig gaan slapen.”

Volgens de buurtbewoners gebeuren er wel vaker gekke dingen in de buurt. “Een paar jaar geleden is er iemand bij hetzelfde theehuis vermoord”, vertelt de eerste man weer. “Volgens mij gebeuren daar dingen die het daglicht niet kunnen verdragen. Maar ja, ik weet het niet zeker, want ik heb het nog nooit gezien.”

“Er rijden daar wel vaker wagens op en aan ja”, vervolgt de tweede bewoner. “Maar ik heb er verder geen last van. Dus ik kan er niks over zeggen.” Onveilig voelen de omwonenden zich in ieder geval niet. “Wij zijn niet zo snel onder de indruk.”

Lees ook: Theehuis aan Wouwsestraatweg per direct gesloten