Roosendaal

Externe partij neemt beheer de Suite over

De Suite in Roosendaal

De Suite in Roosendaal

Paul Joachems Paul Joachems

Al geruime tijd is er onzekerheid en onduidelijkheid over de toekomst van cultuurhuis de Suite. Dit schreven de VLP en PvdA in een brief aan het college van burgemeester en wethouders begin deze maand. Cultuurhuis de Suite is gevestigd aan de Burgerhoutsestraat in Roosendaal.

Het college komt met antwoorden op de vragen van Gerard van Zalinge van de VLP en Paul Klaver van de PvdA. Zo geeft het college aan dat het beheer van de Suite tot 15 mei nog in handen is van één van de huurders. Vanaf die datum neemt een externe partij het beheer over. De huidige gebruikers kunnen tot en met het schooljaar 2022-2023 gebruik blijven maken van de Suite. In die periode wordt een visie ontwikkeld over de toekomst van dit cultuurhuis.

Een van de vragen van Van Zalinge en Klaver was of er ook mogelijkheden zijn voor nieuwe huurders om gebruik te maken van de Suite. Volgens het college heeft de nieuwe beheerder de opdracht gekregen om tot een meer positieve exploitatie te komen van de Suite. Daarbij behoort ook de mogelijkheid nieuwe huurders te werven. De voorwaarden daarvan worden dan vastgelegd in een huurovereenkomst.