Roosendaal

Extra kamers in Roosendaal voor studenten

Naima El Azzouzi, raadslid GroenLinks Roosendaal (Foto: ZuidWest Update)

Naïma El Azzouzi neemt afscheid als raadslid GroenLinks Roosendaal

Paul Joachems Paul Joachems

Al jaren is er een kamertekort in Nederland. En het ziet er niet naar uit dat dit snel wordt opgelost. Maar Roosendaal biedt mogelijk een verblijfsoplossing voor studenten in de regio. Bijvoorbeeld voor Breda, omdat Roosendaal via het spoor een uitstekende verbinding heeft. Dit schrijft Naïma El Azzouzi van GroenLinks in haar brief aan het college van burgemeester en wethouders.

Ze stelt in haar brief dat het de fractie van GroenLinks is opgevallen dat er een grote vraag is naar studentenkamers. “Nu vrijwel alle scholen weer open zijn en op locatie les mogen geven is het voor een grote groep studenten noodzakelijk om zich dichtbij hun school te vestigen. Helaas is er al jaren een kamertekort in Nederland en het ziet er niet naar uit dat dat snel zal worden opgelost.”

Weigering internationale studenten

El Azzouzi verwijst naar de protesten onlangs in Groningen: “In die stad protesteerden studenten in de universiteitspanden vanwege het tekort. En internationale studenten in het hele land vissen in een kleine vijver aangezien een hoop studentenhuizen bij voorbaat internationale studenten weigeren.” Het gemeenteraadslid benadrukt dat zij in commissievergaderingen vaker heeft geopperd dat Roosendaal kan zorgen voor een verblijfsoplossing voor studenten.

Studentenpilot Alwel

Of het college bekend is met het kamertekort onder studenten is ook een van de vragen die zij stelt. Ook is ze benieuwd naar de kansen voor de gemeente Roosendaal. In haar brief verwijst ze naar de pilot van Alwel. Dit is een woningcorporatie met panden in de gemeenten Breda, Etten-Leur en Roosendaal. “Hoe zit het met de pilot studentenkamers van Alwel? En welk vervolg krijgt deze studentenpilot?”

Gunstige reistijden

Waar El Azzouzi ook meer informatie over wil is hoeveel vraag er in Roosendaal is naar studentenkamers. Ook over het aantal kamers wil ze meer weten: “Hoe groot is het aanbod aan studentenkamers in Roosendaal?” In de brief schrijft ze dat de reistijden met de trein erg gunstig zijn voor steden als Breda en Tilburg. Het raadslid is benieuwd naar de mogelijkheden: “Welke kansen ziet het college in het aantrekken van (internationale) studenten, die hier dus niet studeren, naar Roosendaal?”