Bergen op Zoom

Familiefestival Op De T strijkt voor elfde keer neer in Bergen op Zoom

Foto: Familiefestival Op De T.

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Muziek, foodtrucks en een kinderhoek. Jong en oud kunnen op Hemelvaartsdag, donderdag 18 mei, terecht bij het jaarlijkse Op De T Festival. Het is dit jaar voor de elfde keer dat het familiefestival neerstrijkt op het Wilhelminaveld in Bergen op Zoom.

De eerste namen van het festival zijn inmiddels bekend. De band Charades, afkomstig uit Zeeland, is een alternatieve rockband. De Jamaicaanse zanger Anthony John treedt onder muzikale begeleiding van de muzikanten van Dreadless op. Fortunate Sons geven een ode aan Creedence Clearwater Revival en Splendid ‘mept je vakkundig door alle hoeken van de muzikale ring’ met een muzikale mix van pop, reggae en hiphop.

Duurzaam

Omdat de organisatie duurzaamheid erg belangrijk vindt, zijn er een aantal nieuwe maatregelen getroffen. Zo kan er alleen met pin betaald worden en wordt drinken geserveerd in Greencups. Greencups zijn gemaakt van gerecycled plastic. Bezoekers betalen statiegeld voor de bekers, en krijgen dit terug wanneer zij hun beker weer inleveren.

Vrijwilligers gezocht

Het Op De T Festival is gratis toegankelijk. Om twaalf uur ‘s middags gaan de poorten open, en om acht uur ‘s avonds gaat het feestje verder op de gratis afterparty in poppodium Gebouw-T. Voor zowel het festival als de afterparty is de organisatie nog op zoek naar vrijwilligers die achter de bar willen werken, en kunnen helpen met de op- en afbouw.

Vrijwilligers krijgen als bedankje gratis toegang tot een concert naar keuze in Gebouw-T en een deelname aan de vrijwilligersbarbecue. Opgeven kan door te mailen naar [email protected].